Kristin Andreassen takker alle som leverer klær, og får tak i det meste om noen kunder ikke finner det de ser etter.|En sofa full av bamser: Kristin Andreassen tar ikke bare i mot klær.|

KULTUR:

Inspirasjonen til å etablere Petras Garderobe fant Merethe Aksnes Hellum og Kjersti Osmundsen Steinnes etter å ha hørt om «Hjelp oss å hjelpe» i Sandnes. Duoen mente et sted med gratis klær til trengende var noe Randaberg trengte. Etter flere år tok Kristin Andreassen over hele driften, det etter å ha hjulpet Hellum og Steinnes noen år.,

I løpet av årene Petras Garderobe har eksistert har eierne måttet flyttet på garderoben hele tre ganger, først hadde de lokaler i den gamle helsestasjonen, før de flyttet til kjelleren under Drivhuset, men nå er de stasjonert i et av de mange kjellerrommene under gamle Harestad skole.

Petras Garderobe tar ikke bare i mot klær, her sitter Kristin Andreassen omringet av bamser. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Dette er mitt lille bidrag til å skape Randaberg til en god plass å bo. Det er givende å drive, i hvert fall med tanken på at kundene mine verdsetter tilbudet, sier Kristin Andreassen.

Hos Petras Garderobe, er det ikke bare klær og sko det går i, her finnes det også bamser, bøker og leker, alt til barn fra 0 til 18 år. Kristin Andreassen forteller at antall besøkende daglig varierer, men at i hvert fall to kunder besøker garderoben i løpet av dagen.

— Hver uke får vi forespørsel om å tar imot mer klær, og det er mange vi må takke høflig nei til. Petras Garderobe har i årenes løp blitt like mye en sosial møteplass, som en plass å hente gratis klær, sko og leker.

Det garderoben har mest av er babytøy, men det som mer eller mindre mangler er tøy til stor gutt. Andreassen takker samtlige som leverer, som henter og som tilbyr sin hjelp. Når det gjelder framtiden til Petras garderobe, så har Kristin Andreassen blant annet planer om å hjelpe flyktningene som kommer til bygda.

— Vi kommer til å fortsette å ha åpent mandags formiddag og en ettermiddag i uken, og vi har nå vært i kontakt med kommunen for å kunne hjelpe flyktningene når de kommer, avslutter Andreassen.