— Det ligger an til å bli en fin kveld på fyret

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: 

Denne måneden, lørdag 26. mars kommer musiker, aktivist og forfatter Pål «Moddi» Knutsen til fyret. Artisten fra Senja holder i disse dager på å slippe albumet "Bråtebrann". Til nå er kun en låt sluppet, men arrangør Torgeir Nes håper artisten serverer flere spor fra hans kommende plate i løpet av kvelden på fyret.,

https://open.spotify.com/track/34Qk1WJ2ukktGOCNcRzxus?si=33b3670e84264f2f

— Personlig liker jeg best låten "House by The Sea", som er en av hans eldre låter. "Togsang" er også veldig fin. Så det blir spennende hvilke låter fra sitt repertoar han tar i løpet av kvelden på fyret, sier Nes.

Bråtebrann er hans første album på norsk siden spellemannvinnende "Kæm va du?" fra 2013. På Bråtebrann har Moddi vendt hjem til Senja, et sted som har forandret seg fullstendig fra universet han selv har pleid å synge om. Bråtebrann handler om å bli voksen i en tid hvor alt endrer seg like raskt som en selv. Moddi selv begynner også å bli voksen.

https://open.spotify.com/track/1ZiY38qhaI4HF6lilr2FV8?si=bd16d5a51a20443b

Forrige sommeren gikk han som pilegrim fra Oslo til Trondheim, en 643 kilometers vandring alene med gitaren. Underveis skrev han sanger inspirert av landskapet, menneskene, stillheten og sporene etter kristendommens tusenårige historie i landet vårt. Resultatet ble urfremført under to utsolgte konserter i Nidarosdomen. Med én fot i den store verden og den andre hjemme på Senja befinner Moddi seg alltid i spenn mellom det hjemmekjære og det søkende, det intime og det spektakulære, det sjarmerende og det ubehagelige.