Tre norske krimgodbiter til påsken

||||||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

BOKANMELDELSER: 

Ingenting er som en god krimbok til påske. Høytiden nærmer seg, og i den anledning har jeg samlet tre av mine favoritter blant årets norske krimutgivelser.,

Neste søndag skal jeg gi mine tre favoritter blant utenlandsk krim. Så vell bekomme og en riktig god påske når den kommer.

Lars Ove Sæthers "Newtons Vugge" (Cappelen Damm)

Nervepirrende, skremmende, urovekkende og sjokkerende krim om hvilke konsekvenser mobbing kan gi.

«Newtons Vugge» handler om vesle Isak som blir mobbet for sine skader i ansiktet. Måten forfatteren dramatiserer Isak grusomme skjebne på, gir meg som leser klump i halsen og tårer i øynene, samt blir jeg sittende måpende igjen når siste side er fullført. Det er til tider helt grusomt å lese, og jeg som leser jubler nærmest når mobberen forsvinner.

Sæther debuterte med den uforglemmelige «Hanegal» i 2013. Det skulle gå nærmere 10 år før vi fikk noe nytt. Ventetiden har ikke vært forgjeves, for her klinker Sæther til med en Rivertonpris-verdig krim, som danker ut hans debut. Forfatteren lykkes med sitt driv i historien.

,Dette er en godbit, med vendepunkter og twister av de sjeldne, som du ikke opplever så mye av i norsk krim. Jeg tar av meg hatten og håper det ikke går 10 nye år før vi får noe nytt fra Sæther.,

Chris Tvedts "Djevelen i detaljene" (Gyldendal forlag)

,Jeg får aldri nok av Mikael Brenne. Chris Tvedt er den eneste i Norge som skriver advokatkrim, og han gjør det bare bedre og bedre med årene. Jeg vil si at Tvedt er Norges svar på John Grisham, og til tider bedre enn Grisham.Tvedt er et geni, når det kommer til å fornye seg, alle hans utgivelser er unike på hver sin måte. Jeg har lest samtlige krimbøker fra Tvedt, og mener forfatteren med «Djevelen i detaljene» har skrevet sin beste siden «Dødens sirkel» i 2010, som han fikk Rivertonprisen for. «Djevelen i detaljene» er på mange måter flere hakk bedre enn «Dødens sirkel».,

Jørgen Brekkes "Formørkelsen og dens lys"

(Gyldendal forlag)

Nervepirrende underholdning du ikke trodde var mulig å skrive. En uforglemmelig og altoppslukende krim der galskap og skaperkraft, samt hovmod og begjær er hovedelementer.

,Jeg har alltid likt Jørgen Brekke sin Odd Singsaker, med i denne boken blir vi kjent med Helene Paus som er nesten vell så bra. Dette er en karakter jeg gleder meg til å lese mer av i årene fremover. Jørgen Brekke er en forfatter dere bør sjekke ut. Han imponerer gang på gang, og har med «Formørkelsen og dens lys», skrevet sin beste siden «Nådens omkrets» som han fikk debutantprisen Maurits Hansenprisen – Nytt Blod for.

Publisert: