BOKANMELDELSER:

Denne søndagen har jeg valgt å samle tre av mine krimfavoritter, lest den siste måneden. Jeg er ganske imponert over kvaliteten årets norske krim har bydd på til nå. Dammann har skrevet en bygdekrim av ypperste kvalitet, Nielsen imponerer med sin nye journalistkrim, og Mostue tar leserne med på en actionfylt reise til Kenya.,

Hva alle disse har til felles?, jo de får alle terningkast 6.

JARAN DAMMANN "DØDSENGELEN" (CAPPELEN DAMM)

Med denne bygdekrimmen, sørger Dammann for å briste Valdres-idyllen. Forfatteren har klart det igjen, skrevet en underholdende og altoppslukende krim der absolutt alt er perfekt. Karakterene er gjenkjennelige, miljøet ganske så realistisk og handlingen troverdig. Det er ikke enkelt å ta seg en pause, når boken du leser er så bra, samtidig er det lett å ta opp tråden igjen hvis du skulle tatt deg en pause. Plottet er enkelt, samtidig som det er genialt, Historien er ikke av den mest intense sorten, samtidig er det verken spart på spenning eller vold. Spør du meg har Dammann skrevet tidenes beste bygdekrim, for i denne boken er absolutt alt på stell. Forfatteren har en unike stemme, historie som flyter lett og det er tilnærmet umulig å glemme plottet. Dette er uten tvil en av vårens beste utgivelser.

ATLE NIELSEN "MORD OG KJÆRLIGHET" (CAPPELEN DAMM)

Privatetterforsker Varg Veum, og politietterforskerne William Wisting og Bogart Bull er som kjent mine tre favoritt karakter i norsk krimsjangeren, men TV 2 sin journalist Ole Bull er neimen ikke langt unna. Atle Nielsen er selv journalist, og det er nok derfor han "nailer" det så til de grader i denne boken. Nielsen har igjen klart å skrive en dyster thriller hvor journalistikken stadig settes på prøve. Forfatteren har en rimelig god penn, og har klart å skape en krim til å få gåsehud av. "Mord og kjærlighet" er flere hakk bedre enn Nielsens krimdebut og en et håndverk svært få forfattere kan skryte på seg. Dette må være en av vårens beste kriminalromaner. Jeg gleder meg allerede til neste journalistkrim fra Nielsen, håper den ikke er langt unna.

SIGBJØRN MOSTUE "TAUS SAVANNE" (CAPPELEN DAMM)

"Taus savanne" er en vanvittig god kriminalroman, med høyt tempo bare få i norsk krimforfattere klarer å mestre. Gjør deg klar til å få gåsehud, for her er Mostue sitt nye nervepirrende tilskudd til norsk krimsjanger. Jeg har alltid likt Mostue sin måte å skrive på. Mostue har skrevet prestisjekrim der en av vår tids største katastrofer: Naturen som forsvinner står i fokus. Det er ganske nifs å lese til tider og det er ingen tvil om det ligger mye arbeid bak denne utgivelsen. Jeg har skrevet det før, og skriver igjen, Mostue er en av vår tids beste norske krimforfattere. Dette er norsk krim på øverste hylle, som de aller fleste som liker en god kriminalroman bør lese.