Takker Alf-Helge og Sebastian som ga han muligheten

Frank Nome Hanssen ønsker velkommen til spillekveld på biblioteket hver tirsdag.|Franks karakter heter Fultheim Esberen.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR: 

Har du hørt om rollespillet Dungeons and Dragons?, et brettspill som opprinnelig har sitt utspring fra Ringenes Herre bøkene av J.R.R. Tolkien, og som ble laget av Gary Gygax og Dave Arneson på 70 tallet. Enten du har hørt om det eller ikke, så inviterer Frank Nome Hanssen i samarbeid med Randaberg folkebibliotek til spillekveld hver tirsdag i bibliotekskjelleren.,

— Foreløpig er det kun meg, men jeg håper at det etterhvert kommer flere. Dungeons and Dragons er en form for teater for folk som ikke liker å gå på teater, et spill der en kan slippe fantasien løpsk, og for deg som liker skuespill, så kan du komme å laget din egen fantasiverden. Gjennom dette spille får du ut din indre kreativitet, sier Frank Nome Hanssen.

 Fultheim Esberen.

Interessen for Dungeons and Dragons fikk Hanssen i 2005. Kameraten hans Andreas inviterte randabergbuen på sitt torsdagstreff på Metropolis. Etter spillekvelden i Stavanger, bestemte Frank seg for å gå til innkjøp av sitt helt eget utstyr. Hanssen har til nå bruk nærmere 3000 kroner på hobbyen og har tenkt å utvide etterhvert.

— Drømmen er å lage sammen med andre randabergbuere egne historier og hendelser. Alle er velkommen til å spille med meg hver tirsdag. Jeg skal være behjelpelig med utstyr helt til dere føler dere komfortable og går til innkjøp av eget utstyr.

Video: For dere som lurte hvordan brettspillet Dungeons and Dragons fungerer, så forklarer Frank Nome Hanssen litt av spillet her.

Hanssen takker spesielt bibliotekar Alf-Helge Mitchell og biblioteksjef Sebastian R. Jazdzewski som viste interesse allerede fra første stund. Randabergbuen var usikker og redd for å bli avvist, men angrer ikke på at han foreslo Dungeons and Dragons på biblioteket.

— Jeg føler meg veldig velkommen på biblioteket, og det å bli gjenkjent av de ansatte er en stor bekreftelse på at jeg har gjort noe positivt for biblioteket, avslutter Hanssen som i disse dager holder på og skriver sin egen historie. For som Dungeons and Dragons-master er det nærmest obligatorisk å ha sin egen historie og vise fram til spillerne som deltar, men enn så lenge må randabergbuen ta seg til takke med klassikeren «Curse of Strhadt».

Publisert: