KULTUR: Høstens første konsertopplevelse nærmer seg også , for førstkommende mandag er det undergrunns-artisten Mary Ocher som kommer til fyret ytterst på Nord-Jæren.

Det er en allsidig artist som kommer til Randaberg. 35-åringen er musiker, forfatter og visuell kunstner og jobber i tillegg til musikk med med video, performancekunst, litteratur og tegneserier.

Hun er født i Moskva og ble da døpt Mariya Ocheretianskaya, eller på russisk: Мария Очеретянская.

Hennes musikkproduksjon omfatter alt fra tradisjonell folk til sekstitalls garasjerock til eksperimentell pop med afrikanske og sørafrikanske rytmer. Hun fikk mye oppmerksomhet med albumet The West Against The People (2017) og har turnert over 30 land.

Mandag 5. september kommer hun til Tungenes, men dette er en travel artist som reiser rundt. Til Randaberg kommer hun fra konserter i blant annet Istanbul, Bremen og Malmø. Etter det venter konserter i både Tel Aviv, Geneve og Paris.

Før det er altså Tungenes på Randaberg med.

Vi har solgt noen billetter, men det er fortsatt billetter igjen, sier Torgeir Nes ved Kulturscenen.

Arrangøren forteller at det er første gang det arrangeres konsert på en mandag på Tungenes.

– Artisten er ikke et kjent navn, men har sine tilhengere. Vi gleder oss og håper på en del flere folk i salen enn det ser ut nå. Dette er nemlig en artist som er dyktig og som fortjener å bli hørt.