«Den stygge andungen» har fått en ny renessanse med «Kvakk!?!»

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

TEATEROMTALE: I går hadde familiemusikalen «Kvakk!?!» premiere på Rogaland Teater. Randaberg24 fikk oppleve stykket som er basert på H.C. Andersen sin historie om «Den stygge andungen».

For noen barn og ungdommer i aksjon, disse hadde stålkontroll på karakterene sine og stykket generelt, noe som igjen ga publikum en finfin opplevelse i teatersalen. Kanskje litt i det lengste laget for de små publikummerne, da er det godt at de får 20 minutters pause til å fylle opp godteskålen før siste del av stykke.

For en herlig musikal, og et klart budskap om at mobbing er «no-go», at en som annerledes har rett til å høre til, og om å finne seg selv og sin plass. Stykket om «Den stygge andungen» føyer seg inn i en rekke av aha-opplevelser fra barne- og ungdomsteateret til Rogaland teater.

«Den stygge andungen» er tidløs, og «Kvakk!?!» er en ganske nymotens framstilling av stykke som har fått meg til å grine et par-tre ganger. Denne framstillingen fikk meg til å le.

Med «Kvakk!?!» har stykket til HC Andersen fått en ny renessanse med, og det mye takket være nivået på skuespillerne, og de bak og foran scenen. Her er det mange vi kommer til å oppleve i framtiden enten på flimlerretet eller på teaterscenen.

Eventyret fra 1844 tåler virkelig tidens tann, og med nåtidens lettbeinte humor kan det ikke blir annet en nær to timer med humring fra de små og store. Jeg selv lo en del i løpet av det 1 og 55 minutters lange stykket.

Vi har valgt å droppe terningkast på denne teateroppsetningen, men la meg oppsummere stykket ved å bruke fem ord; noe å se fram til. For mer formidabel musikal i Norge, skal en lete lenge etter.

Publisert: