TERNINGKAST 6: Danmarks mest kreative og spenstige forfatterinneduo er ute med ny kriminalroman, hvor de serverer hardbarka brutalitet og byr på reinspikka ondskap mellom linjene.

Jeg likte deres forrige utgivelse «Til barnets beste» meget godt, men synes de med «Lovløs» har steget i gradene og utviklet seg kolossalt når det kommer til handling og språk. Du vil bli ganske imponert, for dette er uforglemmelige saker.

Det går kaldt nedover ryggen når jeg leser de bekmørk beskrivelsene og dyster skildringene som serveres mellom de to permene. Denne gang handler det om hevnlyst, frykt, lovløshet og om det å ta loven i egne hender.

Politietterforsker Mikael Dirk er på mange måter Danmarks svar på Bryan Mills i «Taken»-filmene, for også han tok loven i egne hender. Danskene har noen av Skandinavias beste krimforfattere, og Holm og Bolther er i en divisjon for seg selv.

Forfatterne gjør det sjakktrekk igjen å holde leserne på pinebenken til siste setning, og en drøss av uventede vendinger blir servert som perler på en snor. Skjønner godt om du som leser sitter måpende og svett igjen etter å ha pløyd deg gjennom den urovekkende og oppsiktsvekkende krimhistorien.

Det er fascinerende å lese hvordan etterforskningen av attentatet og nasjonens sikkerhet puttes inn i et plott en ikke har lest maken til i dansk krim noensinne. En som leser følger en rød tråd gjennom boken hvor brikkene faller på plass underveis.