Lover fornøyelige historier med ungdommelig snert

Klokken 19.00 i kveld braker det løs på kulturscenen, og det er enda tilgjengelige billetter.

Hovedtatleren er Tor Øyvind Skeiseid, og han lover en kveld med alvor og humor. Kanskje du ler deg i hjel underveis, uansett det blir to timer inkludert pause.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: Det har vær planlagt siden desember i fjor, om en time er det duket for en jubileumskveld utenom det vanlige. Da skal nemlig flere kjente randabergbuer tatle sammen, med sine sambygdinger som publikum.

Det er enda noen titalls billetter ledige om du ikke har kjøpt, og Tor Øyvind Skeiseid kan love en kveld der fornøyelige bygdehistorier formidles med en ungdommelig snert.

— Dette er noe av det mest originale jeg har vært med på å planlegge. Det er ekstraordinært og kult at kommunen gjør dette for innbyggerne sine. Jeg har planlagt kvelden til punkt og prikke, her blir det mest av den uformelle sorten, forteller programleder Skeiseid.

Ungdomspanelet består av Leo Rasmussen og Henriette Totland.

I løpet av sin karriere har Skeiseid hatt ungdommer og kongelige til bords. Han har vært med på jubileer, alt fra 50 årsjubileum for Strand videregående skole til 100 årsjubileet for smelteverket i Sauda.

Det er en karriere med ganske så stort spenn, og det som skiller jubileumskvelden i Randaberg fra andre jubileer Skeiseid har ledet er det at kvelden byr på korte, dype og konkrete minutter. Randabergbuen vil garantert kjenne seg igjen.

Thomas Tvedt er klar til å by på seg selv.

— Jeg har lest bygdebøker og intervjuet bygdepatriotene på forhånd, gjort meg godt kjent med bygda, dette for å gjøre kvelden mest mulig troverdig. Planen er å ta jubilanten på kornet, sier han og avslutter.

— Om publikum ler seg i hjel er ikke bare opp til meg. Publikum skal få ta del i kvelden, de andre på scenen skal skape stemning og jeg skal byr på min lune humor. Så dette blir en kveld bygdefolket kan glede seg til.

Terskelen under tatleshowet er lav, innsikten høy og latteren kommer til å sitte løst. De som er med i kveld er Bent Høie, Pernille Haaland, Iselin Nybø, Elsa Vistnes, Tom Tvedt, Thomas Tvedt, Sivert Goa, Birger Lindanger, Aril Schøld og mange flere.