Showakademiet utvider tilbudet sitt lokalt: — Vi skal begynne med kurs for viderekomne

Daglig leder for Showakademiet, Cathrine N. Nedrum Lanne og instruktør, Leanda Klingsheim.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

SHOW: Du ser dem for tiden på Norske Talenter på TV Norge, Showakademiet fikk gullknappen til semifinalen etter å ha framført «This Is Me» fra fra musikalen «The Greatest Showman», og gikk nylig rett til finalen med sangen «Roar» av Katy Perry.

Etter deres opptreden på TV, har Showakademiet merket et større trøkk blant følgere og publikum.

— Der er jo bare «megakult» at flere vil drive med musikalt teater. Vi hører så ofte at foreldre sier de skulle ønske det fantes et sånt tilbud når de var små, forteller Cathrine N. Nedrum Lanne, som planlegger i disse dager å utvide til kurs for viderekomne i alder 5 til 7. klasse, og kurs for de fra 16 år til voksen alder.

— Vi er stolte av at vi når ut til flere nå og at flere vet at vi finnes, legger Lanne.

Hele Showakademiet fra TV samlet på et bilde.

Showakademiet har bestemt seg for å tilby kurs for de eldre på grunn av at flere foresatte og eldre elever ved videregående skole har etterspurt tilbudet.

— I tillegg synes vi det er viktig med rollemodeller og at de yngre kan se at man kan drive med musikalt teater hele livet ut.

Utenom det er planen videre for Lanne og resten av gjengen i Showakademiet å utvide til Sandnes og få eget lokale.

— Vi ønsker et sted å kalle hjem. Et sted vi kan henge opp avisoppslag, bilder av gullknappen på veggen, og alle de flotte showene vi har hatt, sier Lanne, som takker Grødem skole for at de fortsatt får lov til å holde kurs både onsdager og mandager.

— Denne høsten har vi hatt helt fulle kurs, så da blir det naturlig og åpne for en ekstra dag her, avslutter Lanne, som i disse dager jobber intenst med barna som skal til finalen av Norske Talenter den 1. desember.

Publisert: