Guillou på sitt aller aller beste

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: «Høk over Høk» er Jan Guillou sin nyeste kriminalroman, gjør deg klar til å svette deg gjennom denne heisaturen av en krim.

Dette er sylskarp spenning, så smart krim har ikke Guillou skrevet på årevis. Den er skrevet for det store lerretet, og Hamilton har blitt noe human siden de første bøkene om han.

Vi snakker hektisk og begeistrende hybrid krim. I tillegg er den brennaktuell, på den måten at den tar for seg det russiske angrepet på Ukraina. Dette gjør den urovekkende på så uhorvelig mange vis.

Journalistveteran Erik Ponti og hans gamle venn, etterretningsoffiser Carl Hamilton, er ikke hvilke som helst pensjonister.

Dette er litt i overkant av 300, hvor jeg-formen igjen er på topp. Denne er skrevet med en fortellerteknikk som gjør det gøyalt å lese.

Det oser over av formidlingsglede i korte kapitler. Jeg har aldri lest en så enkel sak fra Guillou, de fleste krimbøkene ført med penn av dette svenske geniet har vært ganske tunge å lese. Så det er gledelig med noe lett.

«Høk over høk» er ingen vrien sak for krimelskerne, den er forbausende enkel. Jeg tar av meg hatten og gir denne historien terningkast 5. Eneste som er negativt er at en ikke blir mett på Guillou, en må bare ha mer.

Publisert: