BOKANMELDELSE: Gine Cornelia Pedersen har flere romaner bak seg, men «Jeg skal hente deg» er hennes beste hittil. En mer gripende kjærlighetsreise i bokform skal en lete lenge etter. Av alle kjærlighetshistorien skrevet i år, er dette den hittil beste.

De som har opplevd kjærlighet kan lett kjenne seg igjen i denne historien.

Hun tar for seg det å finne kjærligheten på en ganske troverdig måte. Hvordan Pedersen tar for seg møte mellom personer, er noe av det som høyner kvaliteten på historien. Du sitter konstant med en klump i halsen, husk å ha lommetørklet klart.

Den er rikt på følelser, og setter hele følelsesspekteret til leseren på prøve. Den får deg til å tørke tårer, kjenne på sinne og gjør kjærlighet til noe av det sterkeste et menneske kan oppleve.

Forfatteren har lagt hele sin sjel ned i historien, og tegner et varm bilde av kjærligheten. Det er også forfriskende å være tilstede i Pedersen sin historie, og det finnes få skjønnlitterære forfattere av hennes kaliber.

Det er et annet driv over handlingen i Pedersen sin «Jeg skal hente deg» i hennes tidligere. En mer energisk historieforteller og formidler skal en lete lenge etter. Skal du lese en kjærlighetshistorie dette året, les denne.

Jeg gir Gine Cornelia Pedersen terningkast 6 for dette mesterlige stykke litteratur. Bør virkelig vurderes til Bokhandlerprisen i år.