Det er i matsalen på forsamlingshuset Åstein Vistnes hver første onsdag i måneden inviterer til pensjonistlaget.|Busstur: Onsdag 4. mai hadde de sin årlige busstur.

KULTUR:

Randaberg pensjonistlag ble etablert 23. januar 1973, det betyr at laget neste år feirer 50 år. Dagens leder er Åstein Vistnes, som tok over etter Rannveig Maaland for snart 13 år siden.,

— For meg betyr frivillighet å gjøre en tjeneste for folk som har bruk for deg. Som leder av pensjonistlaget får jeg den gleden av å samle bygdas pensjonister, og pr. nå er vi 184 medlemmer, sier Åstein Vistnes.

For er det noe som gleder Vistnes mer enn noe annet, så er det at laget bare dette året har fått 12 nye medlemmer. Han viser til jevn vekst og jevn avgang, og er stolt over at det har økt mer de siste par årene.

Onsdag 4. mai hadde de sin årlige busstur. Foto: FOTO: Privat

— Lagets oppgave er å lage pensjonistmøter. Første onsdag i måneden fra januar til april, og første onsdag i måneden fra september til november samler vi takknemlige pensjonister i matsalen på forsamlingshuset.

Vistens forteller at første halvår avsluttes med dagstur med buss i mai og siste halvår avsluttes med et julemøte i desember. Under hvert møte inviteres en foredragsholder, og laget har hatt besøk av blant annet leger, tannleger, fysioterapeuter og prester.

— Etter hvert møte blir det noe å drikke og spise, samt litt drøs. På juleavslutningen pleier Frelsesarmeen å komme for å opptre for oss, sier Vistnes og avslutter.

— Vi har plass til flere og den økingen av medlemmer vi har opplevd beviser at vårt frivillige arbeid settes stor pris på i bygda.