Skal i løpet av en kort time ufarliggjøre slanger og ormer

|||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR:

Bjørn Ormstad eier i overkant av 100 slanger, og har sammen med sine to sønner drevet med oppdrett i noen få år. Interessen for slanger fikk han i barndommen, og drar i dag rundt for å holde forebyggende foredrag der fokuset er å ufarliggjøre slangene.,

Den 29. januar legger han turen innom Randaberg folkebibliotek, når bibliotekarene inviterer til årets første familielørdag.

— Jeg gleder meg til å gi publikum et innblikk i slangenes verden. I løpet av foredraget kommer jeg til å blant annet fokusere på farger og størrelse. Som regel kommer frykten for slanger på grunn av lite kunnskap, derfor håper jeg at mitt foredrag kan forebygge det, sier Bjørn Ormstad.

I løpet av foredraget kommer Bjørn Ormstad til å ta utgangspunkt i boken "Slanger og sånt" som han i 2015 ga ut på Commentum forlag.

— Jeg skal prøve å gi svar på hvilke slanger og ormer som er giftigst og farligst. I tillegg vil jeg lære de oppmøtte om størrelse, bevegelser og fart, fargevariasjoner og passivt, samt aktivt forsvar.

Bjørn Ormstad har studert arter i USA, og har blant annet teppepyton, boa, kongesnok, melkesnok og kongepyton. I løpet av foredraget kommer han til å vise frem noen av slangene sine, og noen få frivillige for holde i løpet av arrangementet.

— Jeg gleder meg til å besøke Randaberg, for å spre det glade budskap. I løpet av foredraget kommer jeg til å ha positivt fokus og vise at den voksne og eldre generasjonen tar feil, avslutter Bjørn Ormstad.

Publisert: