— Det er mange artister vi er nødt og har vært nødt til å si nei takk til

Torgeir Nes er fornøyd med første halvår med konserter på Tungenes.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: «Torsdag på Tungenes» trekker månedlig et voksent publikum (de mellom 40 og 50 år), og Tungenes fyr har blitt et attraktivt og populært konsertsted for artister. Nå nærmer vårens konsertrekke seg slutten, det er kun gitarist og komponist William Tyler som gjenstår (neste onsdag, 10. mai).

Randaberg24 har pratet med arrangør og en av mennene bak «Torsdag på Tungenes», Torgeir Nes som er fornøyd med årets første konsertrekke.

— Vi har i løpet av årene gjort oss den erfaring at Tungenes fyr er en fin plass å holde konserter, et sted både artistene og publikum setter pris på, sier Torgeir Nes.

Tre Små Kinesere er den gruppen/de artistene som trakk flest gjennom denne sesongen med «Torsdag på Tungenes».

Han har i årenes løp opplevd artister der billettsalget har gått tregt, og artister der billettene har blitt solgt ut på få minutter. Nes glemmer ikke John Grant som på en øyeblikk solgte ut to konserter, og som glatt kunne solgt ut to til.

— Denne sesongen har det vært Tre Små Kinesere og Randi Tytingvåg som har solgt ut raskest, sier Nes og legger til.

— Det er mange artister vi er nødt og har vært nødt til å si nei takk til. Vi får mange telefoner fra artister og byråer som ønsker seg og sine ut til fyret vårt, faktisk flere enn vi har plass til i løpet av et halvt år. Selvfølgelig er det mange artister vi ønsker, men det skal være realiserbart. Dette viser bare hvor populært konsertlokale fyret vårt har blitt.

Nes skulle så gjerne ønsket å trekke unge artister til fyret (som for eksempel: Emma Steinbakken), men at de som oftest krever andre formater og større lokaler, samtidig er ikke Tungenes fyr det enkleste stedet å komme seg til og kapasiteten er ikke den største.

— Det kjekkeste er å huse artister som gir wow-faktoren. William Tyler som trekker regionalt og John Grant som trakk publikum langveisfra er slike navn. Vi jobber hele tiden med å få bra norske navn eller utenlandske indie-artister til fyret, avslutter Nes som ønsker seg artister som Fay Wildhagen, Aldous Harding og Carte Le Bon til fyret.

Publisert: