PRESSEMELDING: Neste uke skjer det mye på kulturscenen, Randaberg sin storstue. Da avslutter kommunens 100 årsjubileum sitt med tre flotte forestillinger. Den 7. 8. og 10.september på Varen Randaberg kulturscene blir det konsert med Stavanger Symfoniorkester, dypdykk i randabergsbuens vesen og stor jubileumsforestilling.

Ivar Atle Fjordheim har mye godt å si om Randaberg, en kommune han bodde i lenge. Nå bor han i byen, men vender straks tilbake med Stavanger Symfoniorkester Foto: Simen Ingemundsen

Den 7. september gjester Stavanger Symfoniorkester Randaberg kulturscene for første gang. Symfoniorkesteret gratulerer jubilanten med toner fra komponistene Dvorák og Tsjajkovskij.

Birger Lindanger gleder seg til å bidra på både tatleshow og jubileumsforestilling. Foto: Simen Ingemundsen

Dagen etter, den 8. september blir det talkshow. Det er randabergbuen og deres liv som står i fokus. For har randabergbuen noen særtrekk? Skiller de seg ut på noe som helst vis? Er Randaberg som en Vartikanstat, som klarer seg best alene? Eller er det reinspikka patriotisme og overlevingsmekanisme? Det er Tor Øyvind Skeiseid som skal leder tatleshowet, eller talkshowet, i Varen. For sammen med historiker Birger Lindanger skal de ta for seg randabergbuen, både unge og eldre. Kjente og mindre kjente (både innflyttere, utflyttere og dagens innbyggere) skal få si mer om hva de tenker om randabergbuen. Tor Øyvind Skeiseid spør, engasjerer og provoserer publikum. Hvor sær og selvstendig er egentlig randabergbuen? Kanskje han ikke skiller seg ut i det hele tatt?

Kvindesland og Skjæveland synes det er stas at de skal lede aftenen på Varen kulturscene Foto: Simen Ingemundsen

Så et par dager etter, den 10. september blir det stor jubileumsforestilling på Varen kulturscene. Arrangørene lover en festkveld som bringer fram et bredt spekter av følelser. Det blir alt fra Lindstrøm til Straumstøyl, fra trompet til dans og kor og film. Barn og voksne. Festkveld er bundet fast på en stødig og finurlig måte, i kjent radiostil av radarparet fra NRK, Kvindesland og Skjæveland.