BIBLIOTEKET:

Simen Ingemundsen er i gang med krimfestivalen, Blodig alvor i landsbyen. I kveld er det to seanser publikum får med seg.,

Hanne Kristin Rohde er kveldens første gjest som Ingemundsen skal bokbade. Det er i kjelleren på biblioteket det hele skjer - i en ganske så intim kjeller. Fint lyssatt, litt folk - egentlig for lite, men en koselig første kveld ligger det til rette for.

– Tusen takk for invitasjonen, sa Rohde. Hun innledet festivalen før det ble bokbad.

Hanne Kristin Rohde åpnet festivalen, blant annet om hennes bakgrunn.

Rohde har gitt ut en rekke bøker - men er i aller høyeste grad også kjent som en av ekspertene i TV2-programmet Åsted Norge, det som sendes i aller beste sendetid en gang i uka.

Utover kvelden blir det bokbad nummer to - og utdeling av Sølvkniven. Da er det Agnes Lovise Matre, lærer og forfatter fra Osterøy som kommer. Hun skal bokbades, men skal også få Sølvkniven, festivalens krimpris for 2020, det året festivalen ble avlyst.

,Lørdag er det også arrangement i bibliotekets kjeller. Da kommer blant annet forfatter Tom Egeland til Randaberg. Det blir bokbad, men også utdling av Sølvkniven 2021. Det er ikke Egeland som er mottaker, men

Frode Eie Larsen  for boken «Så ble det kaldt».