KULTUR: I går kveld var det duket for en og en halv time med magi på Varen kulturscene.

Illusjonist Alexx Alexxander fikk publikum til å måpe, både når det gjaldt korttriks med sverd involvert, og de større illusjonene som å få randabergbu Aina Goa-Bjørnøy til å sveve. Det var mye som hente disse 90 minuttene i det magiske livet til Alexxander.

— En vanskelig følelse å beskrive, og jeg turte ikke å åpne øyene der jeg lå på benken. Det var som om jeg satt å disset, forteller Aina Goa-Bjørnøy, som elsker magi, og som irriterte seg over når hun ikke klarer å avsløre illusjonisten.

Mange ville ha bilde i lag med illusjonist Alexx Alexxander etter showet. Foto: Simen Ingemundsen

Hun ble valgt ut blant 200 små og store publikummere; barn, unge og voksne, og ble utsatt for skikkelig ubeskrivelig Hollywood magi.

Det er ingen tvil om at fascinasjonen for magi og illusjoner er stor blant store og små i bygda. Alexx Alexxander bød på humor som fikk de voksne til å le, og involverte de små i løpet av det han kalte sitt mest personlige show. Han fikk de små til å virkelig rope, og det var glede hos de små da de ble sett underveis i showet.

— Før jeg entret scenen her i kveld noterte jeg noe, i denne boksen ligger det, er dere spente, spurte Alexxander, som på plakaten han viste fram hadde notert navn på de involverte i showet (som dog var helt tilfeldig valgt, ingenting var planlagt), og hva som skjedde med dem i løpet av de 90 minuttene showet pågikk.

Da sceneteppet hadde gått ned var det mange som ble sittende igjen og som spurte seg selv; «hva ble jeg nettopp vitne til?». Undertegnede som deler samme fascinasjon for slike magiske illusjoner som resten av publikum, er mektig imponert over Alexx Alexxander, for et show og for en energi. Tusen takk for en minnerik opplevelse, som mange både innenbygds og utenbygds kan angre på de ikke fikk med seg.

Bilder fra showet til illusjonist Alexx Alexxander: