UNDERHOLDNING: Lørdag 16. mars kommer Ørjan Zazzera Johansen til biblioteket for å prate om suksessen rundt bokutgivelsene sine om Bryne, om fotball og om Erling Braut Haaland.

– Det betyr mye at Randaberg folkebibliotek vil ha meg på besøk, og jeg gleder meg til å engasjere store og små. Jeg vet hvor mye idretten betyr for dere på Randaberg. Fotball er jo noe som appellerer til mange, og jeg synes det er «gjilt» å få prate om gutten oppe i gaten min som ble verdens beste spiss, sier Ørjan Zazzera Johansen.

Foredraget som varer i nær en time skal ikke bare handle om Haalands suksess, selv om at fotballspilleren fra Bryne er den røde tråden gjennom utgivelsene til Zazzera Johansen.

Forfatteren skal også prate om fenomenet fotball, og kanskje få noen tent på ideen om å bli fotballspillere, slik som Haaland.

Denne boken er det Ørjan Zazzera Johansen skal prate om. Foto: Samlaget

– Grunnen til at jeg skriver bøker om fotball går langt tilbake i tid. Jeg husker hvor sur jeg var i en alder av 18 år, da jeg gjennom hele Norway Cupen ble sittende på benken og ikke fikk spille på gressmatten. Vi hadde jo hatt det løye, men mitt humør resulterte i boken «Vent på meg, Diego», fortsetter Zazzera Johansen, som var hans debut (Commentum forlag - 2014).

Oppdraget med å skrive boken om Haaland ramlet bokstavelig talt ned i hendene til Zazzera Johansen.

– Det var en selvfølge at jeg skulle skrive bøker om Haaland.

For boken «Historia om Erling Braut Haaland» (Samlaget - 2022) har han mottatt en rekke nominasjoner, noe han aldri hadde trodd på.

– Boken er ganske kommersiell, og bøker av denne sorten blir sjeldent nominert, så disse nominasjonene ga meg lyst til å skrive mer om fotballvidunderet fra Bryne, og i mai kommer boken «Erling Braut Haaland - frå liten til størst». Den boken er annerledes, og illustrert av mannen bak illustrasjonene til bokserien «Verdens verste», Kristoffer Kjølberg. Jeg gleder meg til folk skal lese den, avslutter Zazzera Johansen.