TV-AKSJONEN:

Et folkehav av elever fikk gleden av å møte sine store forbilder i «Svartnissene», da Randabergbu Ove Storland og resten av teamet fredags formiddag kom på overraskelsesbesøk til Grødem skole.,

— Det er fantastisk å opptre her i hjembygda, sa Ove Storland og la til.

— Spent på hva som møter oss disse timene.

Det var rektor Per Jarle Marstein som hadde invitert «Svartnissene» med Randabergbu Ove Storland, samt resten av teamet bestående av Hans Petter Jørgensen og Kristian Arntsen fredags formiddag. Anledningen var å vise takknemlighet over det fantastiske arbeidet eleven hadde gjort under innsamlingsuka.

Improviserte for barne- og ungdomsskolen. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Dette er en gave, en liten overraskelse til elevene våre som har vært så flinke til å samle inn penger, sa rektor Per Jarle Marstein til Randaberg24.

Summen som nå er oppe i nøyaktig 179.459 kr, får rektor Marstein til å smile av stolthet.

— Selv om det er herlig med rekord, så er det først og fremst ikke pengene vi fokuserer på.

Opplegget til Svartnissene var å improvisere teater i skolegården, lage mat med eleven i mat- og helsesalen, avbryte skoletimer med spillopper, avbryte lesestund på leseloftet og rote i bibliotekets bokhyller. Alt for å skape god stemning blant elevene ved Grødem skole.

— Dette var kjekt, besøke denne fantastiske skolen, som har stått sånt på disse ukene, sa alle Svartnissene etter å ha opptrådd i hvert eneste klasserom.

I år har «Svartnissene» 20 års jubileum, og årets oppsetning har fått tittel «Julefjerten». Den settes opp på Sola kulturhus, men allerede har folk i Oslo og Bergen kjøpt rettigheter til å lage samme show i storbyene.