KULTUR: De har slitt med å rekruttere nye medlemmer, og det ble ganske tynt i 17. maitoget da korpset manglet besetning på bass, trombone, eufonium og baryton. Derfor kunne korpset stolt vise fram Jonas Jøsang og Cesilie Olsen, deres nye medlemmer på baryton.

— Jeg flyttet nylig fra Karmøy til Stavanger for å studere automasjon og elektronisk design. På Karmøy spilte jeg i Stangeland Brass, og jeg tenkte; hva skal jeg gjøre uten korps i tre år. Det var da jeg bestemte meg for å bli en del av Randaberg musikkorps, forteller Jøsang.

— Jeg har spilt en del på Treblåsinstrument. og for meg er Messinginstrument noe helt nytt. Jeg er utrolig takknemlig for at Randaberg musikkorps har tatt meg inn under sine vinger. Det blir en spennende høst for meg, og føler meg ganske så inkludert i dette selskapet. Her stiller alle likt og en utfordring er aldri feil, sier Olsen.

Jonas har kjennskap til messinginstrumenter, men ikke Cesilie, for henne er messing litt av utfordringen. Dette på grunn av at hun er mest kjent med treblåsinstrumenter. Foto: Simen Ingemundsen

De gleder seg begge til Siddis brass, og følte mestringsfølelse allerede ved første øvelse i Randaberg musikkorps. Jonas har også hatt en del opptredener på skolene i Karmøy, og håper det blir noe slikt i Randaberg. De er begge enig om en ting;

— Korps er kjekt, et universelt språk som flere bør få øynene opp for. Det stimulerer flere av kanalene i topplokket, som er positivt for både hjernen og helsen.

Nå ser de fram til å spille baryton, og se hva deres til i Randaberg musikkorps gir av gleder og utfordringer. De er begge takknemlig for å være en del av en så imponerende stab av musikanter.