PÅSKEMORO:

Fredag, 8. april var det finale i årets påskequiz på Randaberg videregående skole. I finalen stod klassene 1STB, 2HSBB, 2STC, 2STA, 1STA og 3PÅB.,

Det er andre år på rad de kreative lærerne Linda Imsland, Kristina Svindland, Gisle Larsen, Henrik Haaland og Pål Olafsen arrangerer quiz for videregående eleven på skolens bibliotek.

Det var Gisle Larsen som ledet quizen. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

I år var 27 grupper, med inntil 4 elever på hver påmeldt quizen, og i løpet av de innledende rundene og semifinale, stod det seks lag igjen i finalen.

— Meningen med quizen er at skole- og klassemiljø skal bli bedre, samt at det skal øke trivsel og samhold blant elevene, kunne lærerne fortelle.

Gevinsten var et stort påskeegg med snop, samt gavekort i kantina til vinnerlagets medelever.

— Nå har vi holdt på i en uke og vi håper dette kan bli en tradisjon.

Arian og Dominik synes spørsmål om distanser, kjendiser og sport er noe av det vanskeligste. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

Dominik og Arian var overrasket da det gikk opp for dem at de var i finalen, det etter å ha kjempet seg fram i en hel uke. De mener det henger mye sammen med flaks og følte på litt press når det kommer til at de skulle representere klassen.

— Det er første året vi er med. Usikkerhet er vår svakhet, men vi blir som regel enig til slutt, sier begge to samstemt.

Intervjuet med Dominik og Arian ble gjort like før quizen, og det var deres lag som vant finalen. Du ser resultatet i faktaboksen på høyre side.