JUL: Samtidig som det er premiere på bygderevyen «Opp med et smell!» avholder Den Norske MIsjonsselskap sin årlige julemesse.

Randaberg24 tok en tur innom like ved åpning for å lodde stemningen. Allerede var det fullt på parkeringsplassen utenfor forsamlingshuset, nesten ikke en ledig parkeringsplass og inne krydde det av mennesker i alle aldre.

— Det er veldig gøy med julemesse og stas for oss å kunne bidra, sa venninnene Live Kristine, Sofie, Sonja, Hannah og Serina som alle fem har ansvar for loddsalg der premiene er leker for de små.

Turid Bjørheim, Tone Tvedt Nybø og Aud Helene Dyngeland har gledet seg lenge til denne helgen. Foto: Simen Ingemundsen

For før festkvelden starter 19.30 skal det selges på lefser og annet håndarbeid. For deg som ikke rekker turen innom messen i dag, blir det en ny mulighet på formiddagen i morgen. Da er det nemlig familiemøte med blant annet Minising og andakt ved Evy Torunn Nyvoll.

— Vi har gledet oss lenge til dette, og håper vi har laget nok lefser, sier leder Turid Bjørheim, og Tone Tvedt Nybø legger til.

— Det er like spennende hvert år hvor mange som tar turen innom. Vi har faktisk stått på alle i år, og 350 lefser er laget. Så ønsker du deg en pakke med lefser eller to, så anbefaler vi deg å være tidlig ute. De kan faktisk ryke i dag.

I kveld syner Randaberg Mannskor, Arild Bakke holder andakten og det blir høytlesning av et gjenbrukseventyr. Med andre ord en festaften for de som ikke sikret seg billetter til revyen.

Noen minutter før var det ganske så fullt med folk i peisestuen i Forsamlingshuset. Foto: Simen Ingemundsen