PRISER: Man trakk innomhus, for ute var været ikke på de fremmøttes side. Prisutdeling av kniver ble det da Simen Ingemundsen delte ut «Blodig alvor» - kniver.

«Blodig alvor» var en krimfestival i Randaberg, men som er flyttet til Mosterøy. Utdeling av kniver er det derimot på Randaberg. Biblioteket var stedet i formiddag.

Det var en ny kniv på plass, i det som nærmer seg et knivsett av priser, for Anne Lise Johannessen ble tildelt historiens aller første Messingkniv, designet av juryleder Simen Ingemundsen og laget av smedlinje elever ved Odda videregående skole.

I begrunnelsen het det blant annet dette: «Skribent og litteraturentusiast Anne Lise Johannesen har i en årrekke levert innsiktsfulle reportasjer, anmeldelser, boktips og smått og stort om hverdagslivet til folket gjennom gratismagasinet Hverdagsnett. Med seks utgivelser i året har hun skapt et gratismedium på nett som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i Norden. At en ivrig bokentusiast skal legge ned så mye arbeid og penger fra egen lomme for å lage et magasin til oss litteraturelskere, er ganske vanvittig. I tillegg holder magasinet høy kvalitet, og hun vier mye plass og oppmerksomhet til det vi liker aller best; Krimlitteraturen».

Inne på biblioteket var ikke det eneste utdeling.

Ingar Johnsrud fikk den syvende Sølvkniven for «Patrioter» Aschehoug forlag. Han ble også nominert for Rivertonprisen for den. Men det ble med Sølvkniven.

– Han har skrevet en skremmende, politisk, realistisk og smart thriller. Historien er en underholdende og konspiratorisk spenningsroman på internasjonalt nivå, og helt på høyde med forfattere som Lee Child og Tom Clancy, heter det i pressemeldingen fra juryen.

Ingar Johnsrud står bak: Wienerbrorskapet, krim, Aschehoug (2015) Kalypso, krim, Aschehoug (2016) Korset, krim, Aschehoug (2018) Gudmoren, krim, Aschehoug (2020) Patrioter, krim, Aschehoug (2023)

Markus «Tingen» Hægland deltok også. Foto: Sigbjørn Høidalen