Tidligere leder av B-gjengen klar for Blodig alvor i landsbyen 2023

Pressefoto av Ghulam Abbas
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

PESSEMELDING: Du har sikkert hørt om Ghulam Abbas, lederen av den såkalte B-gjengen. I disse dager er han aktuell med biografien "Gudfaren".

I årevis var B-gjengen i krig med Young Guns og A-gjengen. Nå kommer han til Blodig alvor i landsbyen 2023 for å fortelle om sitt elleville liv i kriminalitet.

Abbas er norsk-pakistaner og ble i 2009 dømt til fengsel for organisert kriminalitet. Etter endt soning har Abbas fått livet på rett kjøl. I dag er han familiefar og miljøarbeider i Oslo, og han tar sosionomutdanning.

— Dette har jeg gledet meg til å fortelle lenge. Det er så stas at Abbas har sagt seg villig til å komme til krimfestivalen for å fortelle om livet sitt den 23. mars. Det er bare å glede seg, skriver Simen Ingemundsen i en pressemelding.

Den brennaktuelle boken er skrevet av den prisbelønte journalisten og forfatteren Kjetil Østli. I flere år har han møtt Ghulam Abbas. Sakte, men sikkert har den tidligere gjenglederen tegnet opp et liv som ikke ligner noe annet i Norge.

Omslagsbilde av boken.

Forlaget Cappelen Damm skriver følgende om boken:

Abbas har fortalt om en fine barndom med varme foreldre, møtet med den norske skolen, utfordringen med norskfaget, den økende rasismen mot "utlendingene", fallet fra skolen, den ville ungdomstiden, om merkeklær og pengejag, tyverier og blind vold, om hasjrøyking og salg av narkotika, gjengkrig, drapsforsøk og skytingen på Aker Brygge, om rettssaker og årene i fengsel – og ikke minst: Hvordan han kom seg ut av dette miljøet, stifte familie og etablere et liv som en normal, godt integrert familiemann. I denne dokumentaren får vi et unikt innblikk i et lukket og myteomspunnet miljø, og ikke minst får vi et nytt og forfriskende syn på frafall i skolen og hva som trekker enkelte ut i rus, gjenger og kriminalitet. Kort sagt: den vanskelige integreringen – fra en som har opplevd utenforskap på kroppen. 

— Dette blir et ganske spennende møte med et liv som ikke ligner andres. Så sikre dere billetter nå.

Til nå har Blodig alvor i landsbyen lansert navn som Jan Mehlum, Trude Teige og John Kåre Raake. Nå gjenstår bare vinneren av Sølvkniven og Bronsekniven, så er neste års program for krimfestivalen klart.