RUSS:

Vi er kommet til den tiden, russen sin årlige dør-til-dør-aksjon, hvor målet er å samler inn penger til "Krafttak mot kreft". En aksjon hvor russen skal vise hvor ordentlig de er og motbevise at det kun er fyll og fest med russetiden.,

Etter planen skulle innsamlingsaksjonen gå av staben i dag, torsdag 10. mars, men på grunn av svært få påmeldte ble russestyret enig om å utsette hele aksjonen til mandag og tirsdag neste uke. Nytt for i år er at hele skolen på 850 elever skal ha fått tilbud om å delta. Både russepresident Alexander Wiggen og aksjonsjef Alexander Aarvik ble derfor svært skuffet da de så antall påmeldte.

— Skammelig og flaut at så få viser interesse for en så viktig sak. Ganske trist å se at kun 6 er påmeldt aksjonen. Første og andre videregående har til nå sluppet unna innsamlingen, men i år kunne de også bidra. Vi har sendt ut SMS med informasjon og hadde virkelig håpet på større oppslutning, sier de begge samstemt.

De kjenner begge folk som har vært rammet av kreft, president Wiggen har venner av familien som har blitt rammet og Aarvik sin farfar har vært igjennom kreft. Så de mener at en slik innsamling er svært viktig, en selvfølge å delta på og samler med glede inn penger siden det går uavkortet til kreftforskning.

— I år er det digitalbøsser som er tingen. Elevene får med seg en plakat rundt halsen. Det er faktisk ganske genialt med slike bøsser. Det er svært få med kontanter i dag, så vipps er et svært godt innsamlingsverktøy. Vi håper flere melder seg på i løpet av helgen. Hvis ikke får vi gjøre noe annet, som å selge kaker i kantina, avslutter de begge.