— Dette var den første låten jeg skrev

|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR:

— Dette var første låten jeg skrev på norsk, og åpner med linjen «Dette e den siste sigaretten eg ska ta». Jeg skrev den i 2015 og den har nok vært gjennom 10 ulike versjoner på disse 7 årene, sier tekstforfatter og vokalist Hans Markus Riisdal.,

Indieheltene i TØFL vender tilbake med "Raketter" den 29. desember. Låten handler om ting man vil, men ikke klare å gjennomføre. Et tema som har blitt veldig ekte for bandet. Låten slippes rett før nyttårsforsetter igjen skal brytes. Raketter er en låt i god TØFL-ånd, med svære gitarer, høy allsangfaktor og en tekst du føler handler om deg selv.

— Raketter er på mange måter starten på vårt tekstunivers. Har alltid syns det er absurd at vi fortsette å røyke selvom vi vett hvor farlig det er.

Da TØFL slapp debut-EPen «Eg ska» i 2018, fikk de strålende mottagelse i alt fra Klassekampen til Gaffa, og hadde hele 3 av 5 låter listet på NRK P3. Siden har Stavangerbandet surfet på det norske pophavet. Bandets låter om lengselen etter en ekstatisk tilstedeværelse, kombinert med et boblende liveshow, har gitt dem en trofast fanbase og sørget for flere utsolgte klubbkonserter og festivaler rundt om i landet.

https://randaberg24.no/2021/06/19/video-tofl-er-i-gang-pa-fjellknausen-terningkast-6/

— Under pandemien har vi låst kjellerdøren, gaffateipet plektrene til fingrene og snekret på det kommende debutalbumet, avslutter Riisdal.

Bandet har samarbeidet med flere av landets dyktigste musikkhoder, og på "Raketter" har de med seg stjerne-produsenten fra Stavanger, JOKI som har samarbeidet med Zara Larsson og XXXTentacion. Nå skal endelig nye låter flakse ut av studio og inn på hjemmefester hos det norske folk.