KULTUR: I går, søndag var det korfest i Grødem kirke. 405 hadde funnet veien til kirken, enten for å se sin datter/sønn, sitt barnebarn, sitt oldebarn, sitt bekjentskap eller bare for å nyte litt kor musikk.

For kirken hadde på sin nettside og under gudstjenesten tidligere på dagen gjort det klart at hvem som helst var velkomne til korfesten.

SEVEN-jentene var trekkplasteret, og sang flere sanger fra sin katalog, og på noen av låtene deres fikk de hjelp av; Grødem barnekor og Minising. Som en fin overgang til hver sang, fortalte SEVEN-jentene erfaringer fra eget liv.

– Livet går opp og ned, selv om det ser lyst ut på sosiale medier, sier SEVEN-jentene.

Korvenninnene Isabella, Victoria og Aleksandra var tre av barna som fikk synge sammen med SEVEN-jentene. De drømmer alle tre om å bli som SEVEN-jentene, det er nemlig deres forbilder. Foto: Simen Ingemundsen

De hadde også forberedt en lek, «Kongen befaler», og fikk hele kirkerommet til å delta. Så oppfordret de også de oppmøtte til å finne tre ting daglig til å være takknemlig over. SEVEN-jentene nevnte blant annet at de var glade for; sin familie, sin Gud, sin tro. sine varme senger og sine gode venner.

– Om en har problemer det er vanskelige å løse, så vet en at en har en Gud som kan ordne opp, sier de sangglade jentene, som har holdt på i over 20 år. SEVEN-jentene har over 1500 opptredener, utgitt flere CD utgivelser, som du finner tilgjengelig på både YouTube og Spotify.

Undertegnede hørte faktisk på disse SEVEN-jentene da han var yngre, og minnes sangen «Opp, Opp» og «Hopp, Kenguru», fra albumet «Super duper» som kom ut i 2006. De som opptrådte i dag er noen generasjoner SEVEN-jenter siden den gang.

De er totalt 18 jenter i alderen 13-18 år, som holder forestillinger om livet, Bibelen og andre ting som berører oss. Konserten de når reiser rundt med handler om årets fire sesonger.

Da Grødem barnekor og Minising fikk komme på scenen ble de totalt 80 på scenen, som spredte glede gjennom sanger som «99» og «Ja». Førstnevnte handler om gjeteren i Bibelen som hadde 100 sauer, men plutselig kunne han bare telle «99». Du kan høre sangen i klippet under.