HEDER:

Førstkommende søndag er det som tidligere nevnt nyttårsmottakelse ved kulturscenen.,

I den forbindelse er det igjen mulighet for en sal full av gjester. Kommunen har i ettermiddag sendt ut liste over noen som der vil få både heder og ære.

Randaberg kommunes kulturstipend.

Randaberg kommunes kulturstipend har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet kan søkes både av utøvere innen idrettsområdet, og personer som driver kunstnerisk eller kulturell virksomhet.,Stipendet er på 25 000 kroner, og deles ut på Ordførerens Nyttårsmottakelse på Varen Randaberg Kulturscene, søndag 6.februar 2022.

Marius Revang tildeles kulturstipendet for 2021. I kommunens begrunnelse heter det blant annet dette:,

Marius Revang er 22 år gammel. Han er oppvokst på Randaberg, men bor nå i Oslo. Interessen for kunst startet med tegning og maling som ung, og gikk via foto, før han fant sitt medium klær.

Det er også annet som er klart, blant annet innen idrettsprestasjoner.

Kommunal påskjønnelse for kulturprestasjoner 2020 og 2021,Kommunens hederstegn kan tildeles enkeltpersoner eller lag fra Randaberg som har vunnet eller tatt medalje i Norgesmesterskap eller Nordisk Mesterskap. Hederstegn kan også tildeles utøvere som har deltatt som representant for Norge i EM, VM eller OL, og kan gis enkeltpersoner eller lag som har oppnådd offisielle allmennkulturelle prestasjoner. På grunn av at mottakelsen i 2020 ble avlyst hedres utøvere for både 2020 og 2021 på mottakelsen 6.februar.,Randaberg kommune hedrer følgende utøvere som har prestert på høyt nivå innenfor idrettsområdet de to siste årene:

Ingrid Elise Borgstrøm, Randaberg IL svømming

Ingrid Elise vant gull på 200 Rygg i ungdoms NM i 2020. Dette var det eneste mesterskapet som ble avholdt i 2020. Ingrid Elise har hatt stor framgang de siste årene, og ble i 2020 tatt ut på regionslaget til Region Vest. I 2021 har hun deltatt både i NM kortbane og langbane. Hun tok tre gull, en sølv og to bronse i junior NM, og to sølv og en bronse i senior NM.

Halvor Arne Borgstrøm, Randaberg IL Svømming

Halvor Arne tok bronse 200 Medley langbane NM Senior.

Guro Koll Frafjord, Karen Rygg Ims og Dino Serdarevic, Viking FK

Karen Rygg Ims er fra Randaberg, men spiller for Viking. Foto: FOTO: Per Thime

Viking FK ble norgesmestere for J16 etter å ha slått Molde på straffesparkkonkurranse. Keeper Maria Sandvik reddet tre forsøk under straffesparkkonkurransen. To av spillerne på laget er fra Randaberg, nemlig Guro Koll Frafjord og Karen Rygg Ims, og keepertrener for laget er Dino Serdarevic. Alle har vært aktive i RIL fotball før de gikk til Viking, og Karen har også spilt med J15 landslaget ved flere anledninger i 2021.

Randaberg kommune hedrer også følgende lag og enkeltspillere fra

Randaberg IL Volleyball:

Dette volleyballaget tok hjem kongepokalen og fikk heder og ære.

Elite damer ble Norgesmestere i 2020. De vant 3-1 over Koll i en svært spennende og velspilt cupfinale i Ekeberghallen 11.januar. Laget besto av Vilde Sørbø, Susanna Salanto, Ragnhild Torgersen, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Sunniva Haaland, Tuva Aarrestad, Kari Vølstad Bogen, Lise Berit Rugland og Ingrid Kvammen. Trenere Espen Sørbø, Helge Surdal og Hanne Synnøve Tønnessen.

Samme helg som cupfinalen for damer ble også NM for regionslag arrangert i Ekeberghallen.

Fem jenter fra Randaberg volleyball deltok på laget til region Sydvest som ble norgesmestere i NM 16. Spillerne var Lilli Schilling, Vår Ravndal Eikevik, Thea Hjertvik, Idunn Sæbø og Marte Helgeland, Randaberg IL volleyball.,

Veteranlaget til Randaberg volleyball,

herrer ble Norgesmestere i 2021. Mesterskapet foregikk på Sandnes 12-13.november. Laget slo Nyborg i finalen.