KULTUR: Litteratur- og fortellerfestivalen «Hjemsøkt» arrangeres i år for fjerde gang på Tungenes fyr, og på programmet i år står foredrag, verksted, fortelling, paneldiskusjon og panelsamtale.

— Vi er veldig godt fornøyd med årets varierte og rike program, sier biblioteksjef Sebastian Jazdzewski, og legger til.

— Denne gang skal vi videreutvikle en ide som kort fortalt handler om hvordan skrekkuniverset henger sammen med virkeligheten. Vi har gjort dette tidligere, og velger derfor å fortsette med dette, og det ene å alene på grunn av at mange skrekkhistorier er inspirert av virkelige hendelser.

Biblioteksjefen nevner hendelser som pandemier og klimaendringer.

— Derfor retter vi fokuset på historier fra det virkelige liv. En panelsamtale om dagens flyktningsituasjon passer altså veldig bra med tanken på dagens verdensproblematikk.

Fra et tidligere år med «Hjemsøkt»-festival. Her med biblioteksjef Jazdzewski, og forfatterne Janne S. Drangsholt og Anne Audhild Solberg Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Lørdag 28.10: blir det familielørdag med et kreativt Halloween-verksted med Ida Oldeide

Torsdag 02.11 skjer følgende: foredrag om skrekk og gru i dataspillets verden, ledet av Einherjar e-sport. Det blir panelsamtale med Anne Kalvig, Kine Hult og Atle Næss om «Å møte en heks». Denne kvelden avslutter med paneldiskusjon på fyret, og det om flyktningstrømmer i ulike deler av verden med Simon Stranger, Cecilie Hellestveit, Richard Skretteberg og Maren Sørbø.

Fredag 03.11 gjentas: foredraget om skrekk og gru i dataspillets verden. Det blir musikalsk foredrag av Guttorm Andreasen om «Mørke i musikken», og det blir fortellerforestillingen «Skjelettkvinnen» ved Maritha Nielsen.

— Det er mange spennende gjester, noen av dem kjenner flere sikkert igjen fra tv og aviser, og det blir ulike format på årets arrangementer, sier Jazdzewski og avslutter.

— Årets «Hjemsøkt»-festival starter noen dager før med et Halloween-verksted for de minste! Alle er hjertelig velkomne til «Hjemsøkt».