Ni gode ambisjoner på vinyl

Ny sound fra herr Espedal.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:
Les også

Lest denne?: — Organisk, melodiøst og rocka, men stramt produsert

PLATEANMELDELSE: Det hender i ny og ne at vi i Randaberg24 anmelder ny musikk, og da skal det være lokalt. Denne gangen er det Tor Kjetil Espedal sin nye plate «Ambisjonen» undertegnede har valgt å gi en anmeldelse av.

Klangen er god, sounden er elegante og helt annerledes i forhold til Espedal sin første plate, tekstene er ganske så filosofiske og sangene hadde vært tamme uten disse koristene. Det ligger mye guts bak denne platen, og ambisjonene er skyhøye tatt låtene i betraktning.

«Ambisjonen» begynner med «Rikdom» som er platens raskeste låt, «Feelgood» er platens tammest, og avslutningen med «Seie ikkje unnskyld» gir lytteren gåsehud.

Dette er en «Feelgood» plate i forhold til hans første «Anledningen», og jeg legger setter meg mer til rette for å nyte med disse ambisiøse låtene, enn de ganske så oppjekkede låtene på Espedal sin første plate.

Slik ser platen til Tor Kjetil Espedal ut. Mine favorittspor er; første låt «Rikdom» og siste låt «Seie ikkje unnskyld».

Tor Kjetil Espedal har blitt mer voksen i løpet av årene mellom det enkle første albumet og det vanskelige andre albumet. Det er mer fornuft i sangtekstene, mer flyt i det meste, og det står respekt av de relasjoner som kommer tydelig fram mellom linjene. Når det er sagt var det mer relasjonsbygging i hans debutplate som soloartist.

De som ikke har platespiller, og ikke kan vente til høsten når musikken gis ut, de bør overveie seg å kjøpe platespiller, for her er det mye visdom, mening og Espedal er rett og slett «Heil ved», i hvert fall stemmemessig.

Uansett, hvis du er desperat eller «Despo» etter å høre gjennom albumet «Ambisjonen» nå, ja da er et kjøp av en billig platespiller og platen til Espedal verd absolutt hvert et øre. Tusen takk for musikken Tor Kjetil Espedal, dette er en plate jeg skal nyte flere ganger, og som fikk meg i godt humør. Måtte det komme flere slike album med tid og stunder.

Publisert: