To Kapittel arrangementer til Tungenes fyr denne uken

Fra onsdag 21. til søndag 25. september arrangeres den årlige litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger. Årets tema er brudd, og av litt over 100 arrangementer avholdes to av dem på Tungenes fyr.

Hanne Vasshus kommer til Tungenes på torsdag.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: I samarbeid med Randaberg kommune og Tungenes fyr inviterer Kapittel til Torsdag på Tungenes med Hanne Vasshus og til søndagens bokmerke med Papillon.

Til Torsdag på Tungenes kommer låtskriver og sanger Hanne Vasshus, som i 2020 brøt med Stavangers byliv og flyttet til Sjernarøy.

— Det er stor stas å være en del av årets Kapittelfestival. Da jeg så at årets festival skulle handle om brudd, var det mange tanker som øyeblikkelig dukket opp i hodet mitt, sier Vasshus til Randaberg24 og legger til

— Mange brudd har skjedd i livet mitt; jeg synger ikke engelsk lengre, jeg flyttet fra Stavanger og jeg opptrer ikke lenger alene.

Den siste tiden har hun jobbet med nytt materiale sammen med tekstforfatter Karianne Arntzen.

Siden Kapittel handler om brudd, er Vasshus valgt på det grunnlag at låtene hennes omhandler de små og store bruddene en opplever i relasjon til andre mennesker.

Ny plate er planlagt i 2023, og på torsdag vil samtalen handle om prosessen. Vasshus møter musikkjournalist Guttorm Andreassen som skal prate med henne, og på slutten av programposten vil hun fremføre en minikonsert med smakebiter fra hennes kommende plata. Med seg på scenen har hun musiker Simen Ytre-Arne.

— Jeg kommer nå med min tredje plate neste år. Faktisk er det seks år siden jeg var på Tungenes fyr å lanserte min første utgivelse. Jeg elsker Tungenes fyr og kunne ikke funnet en bedre plass. Fyret har en fin beliggenhet og jeg er heldig å få opptre nok en gang der, sier hun og avslutter.

— Folk kan glede seg til å sniklytte til fem av mye nyeste låter den kvelden.

Det første folk tenker når de hører Papillon er den selvbiografiske boken til Henri Charrière. Noen tenker nok også på hunderasen. Siden det står bokmerke i overskriften, er det naturlig å tenke på boken skrevet av Charrière.

Førstkommende søndag blir det uansett melodier, små historier, rytmer og minner. Som sommerfuglens vinger, tar musikken publikum med fra det ene til det andre i et transparent og minimalistisk lydbilde som ikke kjenner sjanger. Jørn Erik Ahlsen Alkanger spiller gitar, Sarah Camille synger og forteller, og underveis vil vi gjerne høre publikum sine stemmer.

Publisert: