Hardbarka spenning med en undertittel som gjør deg uvel

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

TERNINGKAST 6: «Versus» er ny versjon av «Spenn», hvor innholdet er betraktelig forsterket og mye bonus kommer nye og gamle lesere til gode.

Undertittelen «spis eller bli spist» er også ny, og den gir meg som leser frysninger langt nedover ryggen, for det er mye som går galt i denne forutsigbare historien.

Vi skal til et bekmørkt og dystert Oslo, året er 2003, og Kiran skal gjøre et siste brekk.

Jeg kjente at «Spenn» til tider ble litt tam, derfor var det kjekt å lese at Wold har skrudd den opp noen hakk, slik den gjør seg verdi til å kalles gangsterkrim.

Språket er også blitt noe bedre, og det gleder en leser som legger merke til snarveier skildringsmessig og skrivefeil. Tror det å relansere «Spenn» fra 2018 med ny tittel og litt mer heftig innhold er det smarteste forfatteren har gjort.

I en tidligere anmeldelse skrev jeg følgende om boken «En spennende, hårreisende og tankevekkende reise til Oslos kriminelle underverden!», og det står jeg for fortsatt. Boken hadde aldri blitt i nærheten så god hadde det ikke vært for at Wold kjenner miljøet.

Romantikk er det også i luften for Kiran, faktisk mer romantisk enn i forrige bok «Kontra» eller «Klovnejakten». For Kiran jobber mot et mål, et storstilte bryllupet med Erica, kvinnen i hans liv. Føler også romantikken har blitt ømmere, søtere og mer kjærlig enn i hans første utgivelse av denne boken.

Dette er en pulsøkende «run & catch»-historie fra en som har opplevd det meste. Nyutgivelsen topper lett den opprinnelige «Spenn» med fengende og ekstraordinært bonusmateriale. Gjør deg klar til heseblesende og hardbarka krim som til tider gjør deg uvel, folk kan bare glemme å skrive en god gangsterkrim etter denne, for det skal mye til å gjøre det bedre.

Publisert: