Oppfordrer folk å parkere i sentrum

Det er bestilt godt 17. mai vær – og planleggingen av folkefesten på Viste er godt i gang.

Fra Ottar Bø sitt rikholdige fotoarkiv, har vi hentet fram dette bildet fra feiringen av nasjonaldagen på Viste. Bildet er trolig tatt i 1984. Om under to måneder er det klar for ny feiring på Viste. Det er bestilt samme vær, meldes det. |Snart blir det folkefest igjen ved Vistestranden. 17. mai komiteen er entusiastiske for å få til en nasjonaldagsfeiring for bygda ved stranden. Her fra Sankthans 2021.|Fra 17. mai på Viste i 1984.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

NASJONALDAGEN:

— Vi i 17. mai komiteen skal sørge for å lage Viste om til en koselig plass, sier Svein Sørnes etter gårsdagens møte.,

Det er nesten to måneder til, og allerede nå er 17. mai komiteen i god gang med å planlegge storslått feiring av nasjonaldagen nede på Vistestranden. Det er planlagt sceneshow, salg av pølser, is og brus, samt god stemning. I tillegg har Viste Strandhotell lagt til rette for å kunne servere koldtbord til dem som ønsker det.

 Ordfører Jarle Bø og Svein Sørnes fotografert 17. mai i fjor. Begge stiller helt sikkert på samme klokkeslett utenfor kirken også dette året. I tillegg legges det opp til en normal 17. mai, for første gang på snart tre år. Det blir på Viste.

— 17. mai komiteen er veldig entusiastiske for å få dette til. Jeg har jo fått høre fra folk at grunnen til at nasjonaldagsfeiringen ble flyttet fra Viste var på grunn av plassmangel. Det trenger ikke folk å frykte, Viste er blitt bedre til rettelagt og vi skal klare å stable folk inn på området ved stranden.

På Viste i 1983 (bildet under) var det som vanlig taler fra flere. Arild Nyvoll gikk da i 9. klasse.

— Hehe! Det husker jeg faktisk godt ennå. Når det kom til 17. mai, så var talen som seg hør og bør om frihet. På bildet er det overskyet, men jeg har faktisk talen liggende i en plastlomme ennå, for det var jo fare for regn den dagen, sier han til Randaberg24 i dag.

 Fra 17. mai på Viste i 1983. Arild Nyvoll var en av dem som holdt tale for dagen.

Tilbake til nåtiden.

Når det kommer til parkering, så oppfordrer Svein Sørnes å benytte seg av parkeringsplassene i sentrum, ved forsamlingshuset, på Mega, ved arenaen og på Harestad skole sin tomt for å nevne noen.

— Når toget nærmer seg slutten er det bare å henge seg på, så blir det en fin nasjonaldagsfeiring nede ved Viste stranden.

Svein Sørnes skyter inn i slutten, at en må kle seg etter været og se på værmeldingen, det er ikke planlagt noe plan B om det regner.

— Jeg har bestilt fint vær, men likevel anbefales det å ha gode klær. I tillegg bør folk ha med sine egne stoler og bord, for det kan være benkene og bordene vi har blir for få, avslutter Sørnes.

Publisert: