— Visste ikke det fantes en plass som het Randaberg

«Moddi» storkoste seg på den intime scenen på Tungenes fyr.||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: 

Lørdags kveld hadde Pål Moddi Knutsen, bedre kjent under artistnavnet «Moddi» sin aller første konsert på Randaberg. Det var stinn brakke da artisten entret bygdas mest intime scene, Tungenes fyr.,

Randaberg24 slo av en prat med den nord-norske visesangeren etter konserten på fyret. Noe av det artisten står igjen med, er opplevelsen av et unikt publikum han mer enn gjerne opptrer på nytt for ved en senere anledning.

— For å være ærlig, visste jeg ikke det fantes en plass som het Randaberg, sier «Moddi» og legger til.

— Jeg kjente det på publikum, det å gå på konsert igjen etter pandemien er noe de har gleder seg til.

Randaberg var nummer fem av 50 planlagte konserter i «Moddi» sin «Bråtebrann»-turné. En reise som nylig startet i Arendal. Rett før den kritikerroste artisten entret scenen på fyret, hadde multikunstneren opptrådt på Ogna scene. Nå skal artisten jobbe seg nordover, for så å rette snuten sørover, noe han gleder seg ekstremt mye til.

https://randaberg24.no/2022/03/26/visesanger-moddi-fremforte-nytt-og-gammelt-pa-fyret/

— Hvor min siste konsert tar meg på denne turneen vet jeg enda ikke, det kommer nye konserter rett som det er.

Det er lenge siden Pål Moddi Knutsen har opptrådt på norsk jord. De siste 6-7 årene har artisten hovedsakelig opptrådt utenlands med prosjektet «Forbudte sanger». Nå har den nord-norske artisten flyttet hjem, noen han utrykket var det vakreste han har gjort i løpet av sine 35 leveår.

— Reisen med de forbudte sangene var et eventyr i seg selv. Hvor skal jeg begynne, det var et prosjekt som traff tiden. Musikernes kår har ikke blitt bedre de siste 10-20 årene. Det var spennende å bruke sine norske privilegier til et slikt prosjekt, men også skummelt å se hvor vi er på vei hen, avsluttet «Moddi».

Åpningslåten var «Tranøy fyr», og valg av låt, begrunnet den nord-norske artisten slik;

«Det er noe med de ytterste utpostene i samfunnet hvor man møtes og hvor vi har kun en nødutgang og da møtes folk på en helt annen måte.»