Bård spiller opp på «Hårfestefestivalen»

Det er mange festivaler om sommeren, men har du hørt om «Hårfestefestivalen»?

Bård Halsne stiller på festival.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FESTIVAL: Bård Halsne fra Randaberg er en av dem som skal spille når det 19. august er klart for «Hårfestefestivalen» på Rennesøy.

– Det blir live musikk og masse god stemning, sier arrangør for festivalen, Kjell Bjarte Sel til Øyposten. Fem band kommer for å spille på bakgårdsfestivalen på Rennesøy.

Festivalen er den femte i rekken, men feirer samtidig 20-årsjubileum i år. Tre arrangement fant sted mellom 2003 og 2005, før de startet opp igjen i fjor.

Men hvordan startet denne festivalen?

– Du begynner å bli tynn i håret, sa den ene til den andre. – Jeg skal lage en festival til ære for hårfestet ditt.

Denne kommentaren var frøet som utviklet seg til festivalen som også ble arrangert i fjor. Det var en stor suksess. Gjengen var ikke i tvil om at de ville arrangere en oppfølgerfestival i år. Under slagordet «Viker er sexy» vil de bruke kvelden på å sette fokus på mannfolk som tynnes ut i håret.

– Vi håper at flest mulig vil ta turen ut til oss denne kvelden. Festivalen går ikke særlig godt økonomisk. Faktisk går vi med et underskudd på −2700 prosent. Men det er veldig kjekt, så Sel håper at det også vil bli festivaler i framtiden.

I år kåres den femte årets skalle i rekken. Premien er livslang gratis inngang på hårfestefestivalen, samt en vandrehatt som er en flosshatt uten topp.

– Hele poenget med festivalen er å gjøre stas på folk med høyt hårfeste, så vi vil at hårfestet ikke skal skjules under hatten, sier Sel til Øyposten. Derfor er toppen på hatten skåret av.

Publisert: