|

BOKANMELDELSE:

Kagge forlag er kjent for kvalitetslitteratur innen sakprosa-sjangeren, og «Et Isbjørnliv» er uten tvil en av forlagets beste utgivelse i 2021.,

I løpet av litt over 200 sider får leserne ett innblikk i isbjørnens kamp om å overleve den stadige varmere kloden vår. I tillegg til å være en lærerik og fabelaktig biografi om isbjørnen, så tegner forfatteren ett oppsiktsvekkende og altoppslukende bilde av hva klimaendringene skaper av utfordringer.

Jeg har lest denne boken og gir den terningkast 6. Dette er litteratur som bør være i alle skolebibliotek og helst pensumbok i naturfag.

Forlaget om boken.

En spennende historie om isbjørnens kamp for å overleve og en enestående reise inn i isbjørnens ukjente rike. Et isbjørnliv er et ensomt liv. Når den ikke sover og hviler, vandrer eller svømmer den, på evig jakt etter mat. Opp mot tusen kilometer i året og flere hundre kilometer på svøm. Arne Egil Tønset målbærer mange menneskers sterke fascinasjon for isbjørnen i denne boken. Her får leserne et uforglemmelig møte med kongen av Arktis, verdens største rovdyr, og et nærbilde av isbjørnens barske livsbetingelser som gjør oss bedre i stand til å forstå sammenhenger og klimatiske endringer i det arktiske naturmiljøet. Boken formidler det nyeste av forskning om dyr og bestand, om forvaltning og livsgrunnlag. Men her er også rom for mytiske isbjørnhistorier og skjebnetunge møter mellom menneske og dyr. Boken er en spennende historie om isbjørnens kamp for å overleve og en enestående reise inn i isbjørnens ukjente rike.