BOKANMELDELSE:

Noen krimbøker er så intense, så nervepirrende og så høydramatiske at du knapt tror det du leser. I "Siste spiker" byr Stefan Ahnhem på neglebitende spenning fra første til siste side. I Norge har vi Jo Nesbø, Danmark har Jussi Adler-Olsen og i Sverige er Stefan Ahnhem en av de største. For hva har disse tre til felles, jo at de skriver minneverdig litteratur som gir deg som leser frysninger lagt nedover ryggen.,

https://randaberg24.no/2022/01/02/terningkast-4-krimsaker/

"Siste spiker" er ingen kort leseopplevelse, men når den er så innmari god, så er 500 sider litt i det korteste laget spør du meg. For skal du lese noe med fart og spenning, som ikke er av den milde varianten, så bør svenske Ahnhem sjekkes ut.

Ikke lest noen tidligere utgivelser av Ahnhem, da kan disse to anbefales. Foto: FOTO: Aschehoug forlag

Forlaget om boken.

Han har utpresset. Han har mishandlet. Han har voldtatt. Han har gått over lik for å nå helt til topps. Han er foraktelig på alle vis. Han heter Kim Sleizner og jobber som politisjef i København. Dunja Hougaard har gått under jorda for på eget initiativ å etterforske sin tidligere sjef. I månedsvis har hun og teamet hennes samlet inn informasjon. Da en høyt ansett mann innenfor den danske etterretningstjenesten blir funnet sammen med en naken, ukjent kvinne i en bil på havbunnen utenfor Refshaleøen, begynner det endelig å bli klart for å utløse fellen. Spørsmålet er bare for hvem. Samtidig, på den andre siden av sundet, får den svenske politimannen Fabian Risk en beskjed som forandrer alt.