Visesanger «Moddi» fremførte nytt og gammelt på fyret

|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: 

Det var stinn brakke på Tungenes fyr da Spellemannpris-vinner fra 2013, visesanger og multikunstner Pål «Moddi» Knutsen entret scenen i kveld til stor applaus. Det var kun kritikerroste «Moddi», kassegitaren og banjoen hans på scenen.,

Hyllet Tranøy fyr

Kvelden åpnet artisten med «Tranøy fyr», en av hans siste singler.

— Velkommen, jeg heter «Moddi» og er kveldens underholdning. Låten var skrevet for Tranøy fyr, men det kunne godt ha vært Tungenes fyr. Uansett håper dere får en fin opplevelse i kveld, åpnet Knutsen.

Det var en åpen og ærlig artist som fortalte om livet på Senja og hva musikken har gitt han. Det var både en alvorlig og humoristisk nordlending som stod på scenen hvor han ga absolutt alt.

I tillegg til å fremføre kjente slagere, bød han på et stev. I løpet av konserten fikk han publikum både med til å trampeklappe og synge. Hver av låtene fortalte artisten bakgrunnen til og artisten tok publikum med på en nord-norsk reise gjennom store deler av katalog sin, som går helt tilbake til 2010.

Pilegrimsartisten «Moddi»

https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2022/03/trim05310A4E-2B62-4EBA-8FB2-DCDFFD2F8CD0.mp4

Mot slutten av konserten tok «Moddi» publikum inn i sitt neste prosjekt. En plate som er skrevet på en pilegrimsreise fra Oslo til Trondheim, en 643 kilometers vandring alene. Uten mobil, kun med notatblokk, kassegitaren og Bibel. Han kunne fortelle at han møtte Jesus på reisen og begynte med Moseboken og var gjennom Bibelen mot slutten av reisen.

— Jesus jeg møtte på reisen er en person jeg vil vandre med. Det ble en pilegrimssalme, en plate som snart er ferdig og som «Bråtebrann»-publikumet kan glede seg til.

Årets første utsolgte 

«Moddi» sin konsert var årets andre, men første utsolgte på fyret. Det som opprinnelig het «Torsdag på Tungenes», har i år fått tittel «Hundre på Tungenes», dette på grunnlag av at arrangørene Torgeir Nes og Eirik Gurandsrud i vår kommer til å runde konsert nr. 100 og Bård Halsne i mai blir mest sannsynlig konsert nummer ett hundre.

Arrangørene kunne fortelle at Ed Dowie kommer torsdag 28. april for å spille konserten sin «Forelskelse ved første lytt».