Klassisk sang i koselige omgivelser

Fra konserten på Tou Villa den 22.05, nå kommer de til Tungenes fyr
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR: Førstkommende søndag 26 juni blir det danse-konsert på Tungenes Fyr, med musikk av Erik Satie. Det er artist Héloïse Baldelli og pianist Friederike Wildschütz som skal fremføre både kjente kabaretlåter og sjelden fremførte melodier av den franske komponisten.

For å gjøre de franske tekstene mer tilgjengelige for de norske tilskuerne, bruker sangeren både dans og fortellinger. De to musikerne ønsker å skape et rom hvor publikum føler seg avslappet, nesten hjemme, og er fri til å reagere med latter og spørsmål. De har dermed valgt mindre arenaer hvor hovedfokus er en intim og koselig atmosfære.

— Tungenes Fyr er vår siste forestilling før sommer. Vi har vært heldige å få opptre i noen herlige arenaer, og vi gleder oss veldig til å avslutte turnéen i en sted med en sånn spesiell atmosfære, sier Héloïse Baldelli og legger til.

— Jeg har aldri sunget der før, men har ofte gått turer langs den vakre kystlinjen ved fyret og syns at den kommer til å skape den perfekte rammen til konserten vår.

Forestillingen på Tungenes Fyr er en del av en større turné i Rogaland: den første konserten ble fremført på Tou Villa (Tau) den 22 mai. To øvrige forestillinger var: den 29 mai på Frida Hansens Hus (Stavanger) og den 19 i Fira hjemmerestaurant (Sandnes).
Konsertturné er første delen av Héloises stipendiat prosjekt i kunstnerisk utviklingsarbeid, ved Fakultet for Utøvende Kunstfag (UiS).

— Konserten «En spasertur rundt Montmartre med Erik Satie» er designet som en virtuell og musikalsk omvisning i det parisiske nabolaget i 1920-tallet. Gjennom anekdoter vil publikum få et inntrykk av komponistens personlighet, samt høre om andre kunstnere som kretset rundt ham og stedene han jobbet og bodde i, avslutter Baldelli.

Her forsker hun på fremføringspraksis av franske modernistiske sanger og moderne publikumsopplevelse. Friederike Wildschütz, for tiden prodekan for utdanning ved samme fakultet, samarbeider med Heloises forskning fra pianistens perspektiv. Hun ble ferdig med hennes eget kunstneriske utviklingsarbeid med fokus på akkompagnatørens rolle i 1900-tallets vokalrepertoar i 2018.

Publisert: