KULTUR: Even Husa i Einherjar, har sammen med Ingunn Moa og Thomas Raustein i kommunen planer om å samle barn og unge i distriktet til et felles LAN, enten det skjer i Einherjar sitt lokale eller i gymsalen til gamle Harestad skole.

Det begynner å bli en stund siden sist det ble arrangert et LAN med fokus på å inkludere, aktivisere og sosialisere barn og unge i distriktet. En må faktisk tilbake til det 27-ende Warpzone som ble arrangert av Warpcrew høsten 2014. Den gang deltok 500 spilleglade barn og unge som kom både kortveis- og langveisfra.

Nå har Husa søkt om økonomiske midler gjennom den offentlige Kulturtanken, han har tatt Stortingsproposisjonen på alvor med et håp om at noen ser potensiale i et LAN på Randaberg. For uten midler, blir det ingen arrangement.

— LAN`et som ble arrangert tidligere funket meget bra, og stod alt vi står for. Det var et stort nasjonalt arrangement, og jeg er mektig imponert over arrangørene. Derfor har vi laget en intensjonsavtale med Bygdecrew i håp om å få til et LAN i løpet av året, det er i hvert fall våre ambisjoner, sier Even Husa til Randaberg24.

Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Du husker sikkert sist et LAN ble arrangert i Randaberg, da var det som nevnt Warpcrew som stod som arrangør av det rusfrie datatreffet i Vår Energi Arena. Det blir ikke i like stort omfang når Even, Ingunn og Thomas går sammen om et, men de håper å kunne trekke 250 av de 4000 barna i skolealder som bor i Randaberg.

— Vi er avhengig av økonomisk støtte, både av Kulturtanken og det lokale næringslivet. Jeg har derfor sendt ut mail til alle de ulike dagligvareforretningene i Randaberg i håp om at de vil støtte oss med noen kroner, forsetter Husa.

Han har troen på at et LAN kan vokse seg stort i Randaberg, og ser potensiale i et slikt opplegg. Målet med et slikt opplegg blir å få snudd tankegangen til de voksne, for e-sport er like «mainstream» som fotball og håndball.

— Det var noen ildsjeler som drev LAN`et tidligere, ingen tok stafettpinnen videre, det er vi klare til å gjøre nå, for vårt mål er å skape gode arenaer for barn og unge. Et tilbud som LAN vil virkelig være enda et skritt i riktig retning for oss, avslutter Husa som er så giret at helst ville arrangert et LAN i morgen. I tillegg har han planer om å videreføre fjorårets fem suksessfulle dagene med sommercamp, det er en av de mange planene som er sikre.