Nå blir det pilgrimsvandring i bygda

Hjørdis og Liv Helene er klar for å vandre.|177 år: To år på etterskudd skal Randaberg menighet feire kirkens 175 års jubileum. Pilegrimsvandringen er bare en del av hva som skjer til helgen.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KIRKE: 

Fra søndag 15. mai og ut sommeren blir det pilgrimsvandring mellom kirkene i Randaberg.,

Det er nemlig satt opp ni vandringspunkt og fire pilgrimsmål mellom kirkene. Turen som er 2 mil lang, tar vandrerne innom de gamle kirketuftene på Randabergfjellet og Viste.

For de som ikke ønsker å gå den lengste ruta finnes det alternativ;

— Den lengste ruta er for de som er gode til beins og takler ulendt terreng, mens den korte går en tur rundt Harestadmyra. Det går også an å dele opp turen i mindre etapper. Vi har lagt opp til at pilgrimsreisen skal være for alle i bygda, sier Liv Helene Ausbø.

 To år på etterskudd skal Randaberg menighet feire kirkens 175 års jubileum. Startskuddet for Pilgrimsvandringen er bare en av tingene som skjer til helgen.

Det er i anledning 100-årsjubileet til Randaberg kommune at pilgrimsvandringen blir arrangert. Kirken takker kommunen som bevilget 20.000 kroner og hjulpet til med det praktiske, Ove Sveinung Tennfjord som laget kartet og Svein Magne Olsen som bidro med historiske tekster på hver av postene.

— Det blir litt av en opplevelse, under vandringen får du sett naturen på en helt annen måte, og lært deg litt lokalhistorie. Blant annet er det ikke alle som kjenner til de gamle kirketuftene i bygda, sier de begge samstemt.

Brosjyre med kart over turen kan hentes i en postkasse utenfor Randaberg kirke.

All informasjon vil også finnes på kirkens nettside.

— Det er lurt å ha godt skotøy for det er litt ulent terreng, avslutter begge samstemt.

Publisert: