Norge for TØFL-guttas føtter

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR: 

TØFL-gutta har en travel konsertvår foran seg. Gruppens Norgesturné starter allerede 16. mars i Oslo, før de tar en snartur innom Folken i Stavanger den 17. mars. Videre går turen til Kulturhuset i Bergen og Trykkeriet i Trondheim. Sistnevnte er for øvrig utsolgt. Med andre ord er det mye spennende i vente for kvartetten fra Randaberg og omegn. Frontfigur Hans Markus Riisdal ser fram til å spille konsert igjen og lover skikkelig TØFL-stemning.,

— Det er jo nærmere 3 år siden sist vi hadde en Norgesturné som denne og vi har savnet konsertlivet, sier Hans Markus Riisdal.

Stavangerbandet brukte store deler av pandemiåret 2021 til å produsere musikk, fra mars til juli stengte gutta seg likeså godt inne i kjelleren på Grødem. Kjellerleiligheten i Riisdal sitt barndomshjem ble flittig bruk, der TØFL fikk mulighet til å fokuserte helt og holdent på musikken.

— Det var bare oss og tankene våre. Vi var tvunget til å fokusere musikken, noe som ga oss mot til å fortsette, sier Riisdal.

 Hans Markus Riisdal fra Randaberg er vokalist i TØFL og er først ut under kveldens Randabergfjellet Live. – Dette gleder vi oss til og vi har heller aldri spilt på Randaberg før, sier han.

Randaberg24 var på konserten de holdt på RandabergfjelletLive i fjor sommer. Reporteren ga terningkast 6 for opptredenen. Men det er ikke bare i lokalavisen TØFL har høstet god omtale, Klassekampen og Gaffa lovpriser musikken gutta produserer. Fem av låtene deres har også blitt listet på NRK P3. Bandets har siden debut-EP "Eg ska" fra 2018, surfet på det norske pophavet.

TØFL var godt etablerte da pandemien inntraff, og frontfigur Hans Markus tenker i disse dager på de flere bandene i Norge som døde i løpet av pandemien.

— Vi i TØFL var heldige som ble reddet av koronastøtte, men i disse dager tenker vi på alle bandene som måtte gi seg i løpet av pandemien, avslutter Riisdal.

Publisert: