TERNINGKAST 6: Vond historie om makt og avmakt i nære relasjoner. Svært få kan temaet bedre enn Geir Tangen.

Ondskap siger gjennom 352 sidene, overraskende vendinger kommer på rekke og rad, «Hundedager» tar pusten fra det. For Haugesund har aldri vært mørkere.

Tangen har her en rød tråd som ender i et klimaks. Den har et passelig tempo, og ingen spørsmål blir stående ubesvart for alt står til forventningene.

Svært få krimforfattere skal skryte på seg en stødigere penn en Tangen.

En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning.

Det er litt av en sak overbetjent Gabriel Fjell får å bryne seg på.

I likhet med hans forrige «Vargtimen» tar den for seg et tabubelagt tema, så det er mye lærdom i Tangens helstøpte krim. Boken får topp karakter, for svært få kan «nordic noir» bedre enn Tangen.

Måtte denne drivende gode krimmen få en oppfølger brennkvikt.

Foto: Gyldendal forlag

TERNINGKAST 6: Pulsøkende kidnappingsdrama, akkurat slik en thriller skal skrives, med den humane, artige, og sympatiske politiførstebetjenten Frans Nansen. Det finnes svært få av denne sorten i norsk krimlitteratur.

Applaus til Ulrik Høisæther som er passelig røff i kantene når det kommer til dialoger, og som har skrevet ut et rått plott få norske thrillerforfattere har skrevet tidligere.

Skaugum, tidlig vår, klokken 04:41. Syv menn i svarte uniformer tar livet av kronprinsfamiliens gardister og bortfører den norske arveprinsessen. Hele Norge settes i alarmtilstand.

En kan få frysninger av mindre.

Ikke bare har han skapt en hovedperson som de fleste vil like, han har også, for å gjøre det mest mulig realistisk skapt kidnapperne så troverdig så overhode mulig.

Hadde aldri trodd at kongehuset kunne være elementer i en såpass underholdende thriller. Jeg har lest det meste fra denne forfatteren, men «Den kongelige kidnappingen» er hans beste hittil. Måtte Høisæther kommer med en oppfølger raskt.