BOKANMELDELSE: Etter å ha blitt kjent med krigsseilerne som kom fra Troms og Finnmark sine liv og skjebner, er Roger Albrigtsen klar med tredje og siste bok i serien «Krigsseilere fra nord»

Denne gangen handler det om krigsseilerne fra Nordland.

På noen hundre sider blir en kjent med flere personligheter. Boken er full av autentiske dokumenter og bilder, samt sjøforklaringer og tyske ubåtlogger.

Jeg er mektig imponert over Albrigtsen. Trist det foreløpig er den siste hans om krigsseilere. Håper han har mer på lager.

Albrigtsen fortjener nesten bare skryt, for det er ingen tvil om at det ligger mye arbeid bak en så detaljert og grundig avhandling. Eneste jeg skulle likt var større skrift, bokstavene var litt i det minste laget spør du meg, men det skal mye til å finne så mye informasjon.

Vi har to forfattere som kan krigsseilernes historie, avdøde Jon Michelet (skrev romaner om temaet) og Roger Albrigtsen (skriver sakprosa om temaet). De skriver faktisk like bra, bare at de skriver hver sin sjanger.

Jeg tar av meg hatten og håper forfatteren har planer om å skrive mer. Skal du lese en krigsbok i år, da bør denne vurderes grundig. Dette er praktfull litteratur, for aldri har jeg lest noe så bra om krigsseilerne.

Roger Albrigtsen får terningkast 5 av meg.