KULTUR: Vi vet allerede at Varg Veums far Gunnar Staalesen er årets festivalforfatter, samt at Mikael Brennes far Chris Tvedt og Thorkild Askes far Heine Bakkeid kommer til årets krimbokfestival. I tillegg er de nominerte til årets Sølvkniv lansert. Det gjenstår bare litt over en måned til Blodig alvor i landsbyen og i den anledning lanserer festivalsjef Simen Ingemundsen de siste to forfatterne til årets festival.

— I 2019 tok hun turen til Randaberg, i 2007 ble ungdomsboken hennes Cyprianus kåret til «Randabergboka», i år er hun nominert til Sølvkniven for andre gang, vi snakker selvsagt om Myriam H. Bjerkli. Hun blir å høre, samt møte 23. mars, sier festivalsjefen og legger til.

— Han ble tildelt Maurits Hansen-prisen i 2012 for Nådens omkrets. Kriminalromanen ble kåret til Norges beste krimdebut det året. Det er en ære å ha Jørgen Brekke på plakaten til årets festival. Han blir å høre, samt møte 24. mars.

Sjefen for festivalen, Simen Ingemundsen legger ikke skjul på at det er stas å ha så mange profilerte krimforfattere med i årets festival, men så er det femårsjubileet bare en gang.

— Med disse fem forfatterne, inkludert vinneren av Sølvkniven som lanseres 24. februar på plakaten, så blir det noen kriminelt spennende dager i Randaberg. Jeg begynner virkelig å glede meg til årets festival, avslutter Simen Ingemundsen i pressemeldingen.