KULTUR: I år er det 45 år siden kulturskolen så dagens lys, eller musikkskolen som det opprinnelig het. Siden oppstarten har det vært en rekke rektorer; Marit Illguth, Lisen Haugen Dahl, Sigrid Olsson og nåværende Torleif Kvitno, sistnevnte har vært med siden pandemien.

– Det skal ikke være noen voldsom markering på Varen kulturscene i morgen, vi gleder oss jo mest til å feire 50 år i 2028, sier Torleif Kvitno, som velger å ta bort jul dette året og heller feire milepælen deres.

Rektor Sigrid Olsson er invitert, og kommer, i tillegg blir det en rekke numre hvor samspill er malen.

– Vi skal blant annet ha et salsanummer, med 15 musikanter og like mange sangere på scenen. Det er ikke ofte vi klarer å mobilisere slike numre på kulturskolen, men har klart det denne gang, forteller Kvitno, som kan love godt over 20 numre.

Tittel på jubileumsforestillingen er «Hjertespråk». Foto: Randaberg kulturskole

Ellers er det planlagt et stort danse, fiolin og klassisk nummer, og i løpet av den litt over en times lange konserten blir det dansere, solosangere og pianister som får vist fram hva de kan alene.

– Jeg gleder meg kjempemye og må skryte av gjengen min, både lærere og elever. Vi er en god gjeng i lag, sier Kvitno.

Siden nåværende rektor tok over, så har de fortsatt med hva Sigrid Olsson bygget opp, som gjorde det enklere for Kvitno å ta over. De har fortsatt der forrige rektor slapp, noe som har gått kjempegreit for den kulturarenaen kulturskolen er.

– Vi har jo hatt mange kjekke opplevelser, jeg nevner vandreteateret, opptredener i kommunestyresalen, opptredener på høst- og vårmarken, og det vi gjør under julegrantenninga. Så vi er meget fornøyd med hva vi har fått til de siste tre årene, avslutter Kvitno, som er takknemlig for å ha Merethe Rage Aasvold, som nå har jobbet under fire rektorer siden hun startet for 35 år siden.