KULTUR:

— Velkommen, så kjekt å se at så mange har tatt turen innom hit i dag. Jeg heter Bjørn Ormstad og har en svært spesiell lidenskap, åpnet foredragsholderen fra scenen.,

Lørdag ettermiddag gjestet Ormstad Randaberg folkebibliotek for første gang. Reptil-spesialisten hadde tatt turen til folkebiblioteket i anledning årets første familielørdag. Rundt 15 nysgjerrige barn hadde sammen med sine foreldre tatt turen til bibliotekskjelleren for å høre Bjørn Ormstad fortelle om «slanger og sånt».

For anledningen hadde foredragsholderen tatt med seg fem slanger av typen Conanti melkesnoker, Palmetto kornsnok og Boa constrictor longicauda. Mot slutten av arrangementet fikk barna stille spørsmål, samt føle på de medbragte slangene.

Barna satt klisteret og konsentrert, og fulgte nøye med på Ormstad sitt en times lange foredrag. Han fokusere blant annet på slangens atferd, teoriene om hvor slangene kommer fra, samt forskjellen på farligst, giftigst, minst og størst slange.

Neste familielørdag i bibliotekskjelleren er 19. februar. Da kommer Ray Speedy for å gjøre tryllekunstner og ballonggjøgler for barn mellom 4 og 12 år.