Kommer: Oda Malmin tar turen til bibliotekskjelleren fredag 5. november.|

KULTUR:

Den siste måneden har et titalls tusen eksemplarer av Oda Malmin’s bok «Steinauge» forsvunnet ut av folkebibliotekene i Rogaland. I den forbindelse får nå ivrige lesere møte forfatteren Malmin når hun drar på turné framover. Det er ikke en hvilken som helst turné, det er «Hele Rogaland leser», et tilbud som har eksistert siden 2008.,

https://randaberg24.no/2021/09/18/na-skal-hele-randaberg-lese-oda-malmin/

Fredag 5. november klokken 10.00 tar Malmin turen til Randaberg folkebibliotek. Bibliotekar Tale Østrem gleder seg enormt til forfatteren besøker bygda.

— Det blir flott å få besøk av Oda Malmin. Hun fikk Aschehougs debutantpris for boka «Steinauge». Mange fra gårdene på Randaberg vil nok kjenne seg igjen i miljøet her. Så her er det bare å ta med seg naboene for å lytte til en fin forfatter på biblioteket.

Faktaboks: 

,Oda Malmin (f. 1987) er frå Stavanger og bur i Oslo. Ho debuterte med romanen

Steinauge

i 2018, som ho fekk Aschehougs debutantstipend for, og som blei nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Våren 2021 kom romanen

Skinliv,

boka fekk ei strålande mottaking.,

Kilde: Aschehoug forlag

Oda Malmin har tidligere sagt følgende om boka.

— Boken er skrevet med en stor kjærlighet til Rogaland. Særlig den jærske naturen, både steingjerder, hav, himmel og vind har vært en viktig ramme, og det er viktige elementer i livet til de to hovedkarakterene. Jeg gleder meg til at enda flere rogalandinger skal få lese om Ingeborg og Randi.

Forfatteren gleder seg masse til å besøke Randaberg i starten av november og ser fram til å snakke med leserne om «Steinauge».

— Kanskje kjem det nokon som ikkje har lese boka enno, men som får lyst til å lesa etter at dei har høyrt litt om henne, det hadde vore kjekt, sier Oda Malmin til avisen.

https://randaberg24.no/2021/04/23/deler-ut-30-000-boker/

Det er LO Rogaland som støtter årets prosjekt økonomisk og har en vært en viktig samarbeidspartner helt siden prosjektets oppstart i 2008. Det er gjennom prosjektet delt ut hele 400 000 bøker.

– Malmin løfter frem kvinner fra en tid og et samfunnslag mange lar være å tenke på. I vår egen tid - med stadig større brytninger mellom by og land - skaper hun levende og troverdige romanfigurer fra gårdslivet på Jæren. Ved å lese «Steinauge» kan vi rogalendinger lære mer om hverandre, sier Eirin Kristin Sund, regionleder i LO Rogaland.