KULTUR:

Tidligere har både Tom Tvedt og Erna Solberg gjestet «I kveld med Tomas og Gunvald» i Randaberg kirke.,

Kveldens gjest Bjarte Paul Tjøstheim har duoen invitert en rekke ganger tidligere, men pandemien har ødelagt gang på gang. Så kom nyheten tidligere i år; Tjøstheim kommer til kirkens 175-årsjubileum, og i kveld underholdt komikeren for et fullstappet kirkerom.

Kom kjørende inn på el-bil

Tradisjonen tro åpnet kvelden med en videosnutt, denne gang var Gunvald Gundersen innom Vinmonopolet en tur for å kjøpe champagne til gjesten. Noe som prost Tomas Mjelde Røsbak ga klar beskjed om ikke kom på tale. I stede ble det eplejuice fra Bondens skjønt og grønt.

— Kveldens gjest er en skikkelig Randaberg ambassadør, og tenk han er kåret til Norges morsomste, ta godt imot Bjarte Paul Tjøstheim, åpnet programlederne Mjelde Røsbak og Gundersen kvelden.

Se video: Til høylytt applaus kom Tjøstheim kjørende inn kirkegulvet i en liten snedig el-bil.

Da Tjøstheim, og programlederduoen Tomas og Gunvald hadde satt seg godt til rette i stolen, fremførte Bård Halsne en av sine nyeste låter fra platen «Salige Vemodige».

— Stolt over at to fra Tjøstheim-familien nå har klart å fylle Randaberg kirke, sa komikeren rett etter at Halsne hadde fullført sin åpningslåt. For det var nesten ikke en eneste ledig sitteplass i benkeradene.

Mimret tilbake til barndomsårene i bygda

Et av Tjøstheim sine beste minner fra Randaberg var da han ble båret til konfirmasjon, og han glemmer heller ikke religionskrigen mellom hedningene og kristne når det kom til fyrverkeri på nyttårsaften.

— Til tross for dette har jeg gjennom livet tatt med meg den trygge og gode oppveksten. Det har betydd mye for meg, avsluttet Tjøstheim og skrøt av sine foreldre.

Se video: Bård Halsne skapte stemning med sin låt «Nå tar me det tebage».

Halsne bød avslutningsvis på låta; «Nå tar med det tebage», før Randaberg sitt MGP Jr.- håp Line avsluttet kvelden med sin låt «Masken».